EPA/Georgi Licovski
Turski ministar spoljnih poslova Hakan Fidan

Turski ministar spoljnih poslova Hakan Fidan kaže da njegova zemlja podržava Kosovo da postigne zasluženu poziciju u međunarodnoj areni.

Fidan je ovo izjavio na konferenciji za medije posle sastanka sa ministarkom spoljnih poslova i dijaspore Donikom Gervalom u Prištini.

– Želim da izrazim svoje zadovoljstvo što sam u Prištini i zaista se osećam kao kod kuće. Građani Kosova nisu samo prijatelji Turske, već su i njihova braća i sestre. Želimo da se snažne veze među nama razvijaju na najbolji mogući način – rekao je Fidan.

Dodao je da je Turska podržala i podržava Kosovo u njegovom zasluženom uspehu na međunarodnoj sceni.

– Razgovarali smo i o najnovijim dešavanjima na Balkanu i o tome šta se može učiniti da se postigne stabilnost u regionu. Mi kao Turska podržavamo Kosovo i cenimo što ono stoji na svojim nogama. Podržavamo Kosovo od početka da postigne svoju zasluženu poziciju u međunarodnoj areni i naša podrška će se nastaviti. Snage NATO i Kfora imaju važnu ulogu na Kosovu u uspostavljanju bezbednosti. Ponos je videti našeg komandanta koji nastavlja da ima uspehe ovde na Kosovu – rekao je Fidan.

Ističe da je njihov cilj da unesu sveobuhvatnu viziju u zajedničke odnose jer su bezbednost, politika i ekonomija tri glavna stuba saradnje.

12 COMMENTS

  1. Р1244УН
    КОСОВО И МЕТОХИЈА ЈЕ СРБИЈА🇷🇸

    А могуће да је овај српског поријекла , па се осјећа као код куће.

    🇷🇸☦️🇷🇸

    • Kako kaže naš predsednik Vučić, Murat je bio veći junak od Obilića. Šta sad očekivati od ministra Turske ?!

  2. Kakve veze imaju Turci sa KiM.Da imaju jer su ih Turci doveli sa Kakaza.Inaace u Turskoj najmanje ima Turaka.Pa obzirom da su braca i setre neka Turci presele Siptare u tursku ili tamo odakle si uh doveli.KiM je srpska zemlja pod NATO okupacijom.Okupitrana zemlja se mora osloboditi od NATO pakta.

  3. Заборавио је Куманово и Битољ 1912.године и како је његов маршал Зеки Паша прошао у ”сусрету” са Српском Краљевском војском!

  4. Jak covek. Ima petlju i briga ga sta misle Srbi. Pri tome srbijanci vise procaju o Palestini i Ukrajini, nego o okupiranom Kosmetu, delu teritorije Srbije. Jad i beda!

  5. Turcin zaboravio katastrofalan poraz od srpske vojske oktobra1912 na Kumanovu.Sto Palest8nce ne pomogne braću muslimane?Arnaute sa Kosmeta nek vodi sa sobom kad budu napuštali milenijumske i vekovne grčke zemlje kolevku helenske i vizantijske kulture Antiohiju Kapadokiju Efes Konstantinopolj

  6. Ми подржавамо Кипар и здушно навијамо да се Кипарски Турци иселе у Турску.Кипар мора бити православни .

  7. Turci su dosledni svojim osmanlijskim težnjama i prirodno je da će podržavati svog trojanskog konja na srpskoj teritoriji. Bitno je ne zavaravati se da nam Turci mogu biti prijatelji i u tom pravcu uskladiti spoljnu politiku prema njima. Nama bi na primer Kurdi mogli biti braća i sestre.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here