Feniks u finalu Zapada

0

Feniks je do finala stigao serijom od 4:0 u pobedama protiv San Antonija. Sansi su noćas u gostima savladali San Antonio 107:101. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Amare Stodemajer s 29 poena i pet skokova, dok je Stiv Neš dodao 20 koševa i imao devet asistencija. Džared Dadli je ubacio 16 poena. Kod domaćih, najbolji je bio Toni Parker s 22 poena i imao po pet skokova i asistencija, dok su Tim Dankan i Džord Hil ubacili po 17.

"Nisam video ništa na povređeno oko“, rekao je Kanađanin koji je u poslednjem kvoteru ubacio 10 od 20 poena. Ovo je inače prvo konferencijsko finale za Feniks.

 

Feniks će u finalu plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige igrati sa boljim iz duela između Jute i Los Anđeles Lejkersa. Lejkersi vode 3:0 u pobedama.

 

Boston je savladao Klivlend 97:87 i izjednačio na 2:2 u polufinalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige.

 

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Radžon Rondo sa "tripl-dablom" od 29 poena, 18 skokova i 14 asistencija, dok su Rej Alen i Kevin Garnet ubacili po 18 poena. U ekipi Klivlenda najbolji je Lebron Džejms s 22 poena uz devet skokova i osam asistencija, dok je šekil O’Nil postigao 17.

 

Orlando vodi 3:0 u pobedama u drugom polufinalu plej-ofa Istočne konferencije protiv ekipe Atlante.
 

Istočna konferencija:
Boston – Klivlend 97:87 (2:2 u pobedama)
Zapadna konferencija:
San Antonio – FENIKS 101:107 (0:4)
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here