Federer osramotio Mareja

0

Drugi teniser sveta Rodžer Federer održao je čas tenisa Britancu Endiju Mareju pošto ga je u 3. kolu Grupe B Mastersa deklasirao sa 6:0, 6:1 za 57 minuta i tako izjednačio Novakov rekord iz prve runde protiv Čilića.
Malo je nedostajalo da se Škot potpuno obruka pošto je u drugom setu gubio sa 5:0 i 0:30, ali je nekako uspeo da osvoji barem jedan gem.

Ne igra podloga

Rodžer je naglasio da servis nema toliki uticaj zbog podloge u Londonu:
– Ova podloga "ne oprašta" mnogo. Ako igraš malo lošije od rivala s osnovne linije, teško da se izvučeš. Gledamo to cele nedelje pošto servis nema toliki uticaj. Sada sam uspeo da budem bolji od njega s osnovne linije, što nije uvek slučaj kada igram s njim.
Endi Marej je izjavio da je potpuno jasno da još nije na nivou na kojem su Đoković, Nadal i – Federer!

Marej je do sada odigrao 632 meča na ATP turu, a samo jednom do sada uzeo je samo gem – u porazu od Đokovića u Majamiju još 2007.
Federer je izjavio da mu nije bilo prijatno u trenutku kad je vodio sa 6:0, 5:0, da je saosećao sa kolegom:
– Nije bio baš super osećaj pošto znam da ja ne bih voleo da sam u toj poziciji. Srećan sam što sam završio meč, ali,iskreno govoreći, na kraju sam bio srećan što nisam osvojio taj pretposlednji gem. Bilo mi je neprijatno. Ne znam. Nije mi se dopalo!
Navijači su razočarani nedostatkom uzbudljivosti i kvaliteta u dosadašnjim duelima, a Federer je apelovao na novinare da ne pišu isuviše negativno:
– Ne znam da li su ljudi razočarani, tužni ili šta već, ali mislim da nisu. Istinski ljubitelji tenisa znaju da se ovo dešava. Organizatori su dali sve od sebe, O2 arena je fantastična. Nadam se da novinari nećete "ubiti" događaj jer se vi mnogo pitate. Nemojte da pišete negativno jer bilo je i dobrog tenisa. Ako pišete mnogo o tome, možda bude reakcije. Ali, ako budete pozitivni, to bi nam pomoglo!

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here