Tanjug/AP
Novak Đoković i Rodžer Federer

Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, na ovogodišnjem Vimbldonu pokušaće da izjednači rekord Rodžera Federera, švajcarske teniske legende, koji ima osam titula na engleskoj travi. Ako je Federeru verovati na reč, on će navijati za srpskog asa.

Bez obzira na to što je nedavno operisan, Đoković je i dalje jedan od favorita za osvajanje titule na Vimbldonu, a Federer se ne bi bunio ukoliko Srbin podigne pehar.

– Neka Novak samo nastavi da ruši rekorde. Nadam se da će Endi moći da igra koliko mu kuk dozvoljava, jer još ima želju. Rafa zna da je bio u teškoj situaciji i veruje da može i dalje da pobeđuje koliko je moguće – rekao je Švajcarac koji još želi da gleda stare rivale.

Objasnio je zbog čega je želeo da se povuče pre ostalih članova „velike četvroke“.

– Na konferenciji nekoliko dana ranije sam rekao svima koliko sam srećan što prvi odlazim i to što sam se penzionisao pre Rafe, Novaka, Endija. Bilo bi mi bolno da se neko od njih povukao ranije. Imao sam karijeru bez njih na početku karijere i oni treba da imaju deo karijere i bez mene. Važno mi je bilo da to čuju i oni i novinari. Kad sam odlazio sa konferencije shvatio sam koliko je brutalno i koliko je kraj karijere u stvari blizu – naveo je Federer.

Prisetio se svog oproštaja i emocija koje je izazvao poslednji meč.

– Za mene je bilo veoma važno da ostalim igračima kažem jedno veliko hvala. Da shvate koliko mi znači što su došli na moj poslednji meč. Rafa nije bio spreman na sve te emocije, hteo je da igra taj dubl, mislio je da će biti nekih emocija, ali ne ovoliko. Karijere su nam prolazile pred očima. Ostali su verovatno razmišljali o tome da ostaju i da igraju. Verovatno su osećali da su tu – istakao je Švajcarac.

Govorio je i o tome kako je odlučio da se povuče.

– Tog leta sam već shvatio da moje koleno neće biti bolje i počeo sam da razmišljam gde da se povučem. Rešio sam da to bude na Lejver kupu u Londonu. Baš tada me je pozvao Rafa i odlučili smo da igramo zajedno dubl. Tada sam rešio da se to snima, jer sam znao da će biti opušteno – zaključio je Federer.

Prema pisanju „Tajmsa“ proslavljeni švajcarski teniser verovatno će gledati Novaka u drugom kolu Vimbldona. Srpski as igra protiv Britanca Džejkoba Firnlija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here