Farani se umorili, Partizan “zaigrao”…

0

Kad su Farani ostali bez snage, Partizan je "pojačao ritam" i sprečio bruku u kvalifikacijama za Ligu šampiona! Veštačka trava i dugačak put ne mogu biti opravdanje za pristup i igru u većem delu utakmice, koja je još jednom otkrila da crno-beli nemaju tim za iole ozbiljnije evropske domete. To zna i trener Marko Nikolić, koji je po završetku minule sezone predao spisak željenih pojačanja, ali je do danas stigao samo štoper Branko Ilić! Aktuelna uprava maltene da je dovela klub do prosjačkog štapa, zaposleni pet meseci nisu primili platu, pa je jasno kakva je realna slika Partizana pred naredne mečeve sa bugarskim Ludogorecom. I za eventualni neuspeh najmanje krivice imaće igrači (nisu krivi što bolje ne mogu) i trener Nikolić…
Nesposobna i alava uprava godinama prodaje sve što je vredno u klubu, a opet nema novca za normalno funkcionisanje Partizana! A uopšte ne treba sumnjati da će Đurić i kompanija u slučaju poraza od Bugara pokrenuti pitanje odgovornosti trenera Marka Nikolića. Scenario koji je godinama unazad prepoznatljiv u Humskoj.
– Dobili smo 3:1, to je najvažnije – rekao je Marko Nikolić. – Gledajući ostale rezultate, između ostalog i meč Ludogoreca u Luksemburgu, pokazalo se da nije nikog lako pobediti. Veštačka podloga i način na koji smo doputovali su ostavili traga. Naravno da sam nezadovoljan prvim poluvremenom, ali je najvažnije da smo na kraju dali tri gola i ostvarili cilj. Gostovanje se može okarakterisati kao uspešno. Predstoji put nazad i oporavak od svega ovoga.
Trener crno-belih imao je objašnjenje za činjenicu da je Partizan u oba meča bolje odigrao u drugom delu.
– Dali smo šest golova i mislim da je odgovor na prvo pitanje odgovor i na ovo. Fudbal se igra 90 minuta, nije česta pojava da timovi ostvaruju dominaciju u svakom trenutku. Trebalo bi poštovati sve ekipe. Da smo dali gol kad smo imali šanse u ranoj fazi meča možda bi bilo drugačije.
Uveravamo Nikolića da se od Partizana očekivalo da igra brže, jednostavnije, ubojitije…
– Nismo daleko od onoga što očekujem od igrača. Za sada radimo dobro. Sledi nam dvomeč u kojem je lepota igre u drugom planu. Razumem i kritički osvrt, ali posle svega i našeg dolaska trebalo je dati tri gola na Farskim Ostrvima. U fudbalu je najvažnije ostvariti cilj, a ostvarili smo ga – poruči je Nikolić.

 

HB TORŠAVN 1
PARTIZAN 3
HB TORŠAVN: Geston 6,5, R. Davidsen 6, T. Davidsen 6, Holm 6, Joensen 7, Hansen 6, Vansdal – (od 22. Vardum 7), Jensen 6 (od 75. Inagson -), Muritsen 6,5 (od 82. Flotum -), Edmundson 6, Benjaminsen 7.
PARTIZAN: Lukač 6, B. Ilić 6,5, Ostojić 6, Stanković 5,5, Volkov 7, Luka 6 (od 66. Grbić 7,5), Drinčić 7, Brašanac 7, Ninković 7,5, Lazović 7 (od 78. Fofana -), Škuletić 6 (od 73. S. Ilić 7).
STRELCI: Vardum u 34. za HB Toršavn, Ninković u 49, Lazović u 75. i Grbić u 90. minutu za Partizan. STADION: Guandalarur. GLEDALACA: 500. SUDIJA: Dimitar Mečkarovski (Makedonija) 7.
IGRAČ UTAKMICE: Nikola Ninković (Partizan).

 

 

Ilić iznuđeno na desnom beku
Za Partizan je debitovao Slovenac Branko Ilić.
– Iznuđeno je igrao na desnog beka – podseća Nikolić. – Bilo je dosta promena u timu, sve su bile iznuđene, što zbog reprezentacije, što zbog sitnih povreda. Vulićević ima bolove u ramenu, Trajkovića muči peta, dvojica igrača su u reprezentaciji… Kad budemo svi na okupu i sastavimo najjači tim bićemo iz nedelje u nedelju uverljiviji u svakom smislu.

 

 

Želimo revanš Bugarima
Šta mislite o Ludogorecu koji je iznenađujuće odigrao u Luksemburgu – 1:1?
– Učinićemo sve da se revanširamo Bugarima – kaže Nikolić. – Radoje Smiljanić ih je gledao u prvenstvu, Bojan Leontijević je bio u Luksemburgu, u subotu ćemo imati nekoga protiv Černo Mora. Protivnik je bogatiji, ima legiju stranaca. Od tog dvomeča očekujem da se potvrdi da ne dobija uvek bogatiji ili na papiru bolji tim, već da bude bolji na kraju onaj ko je motivisaniji i više željan. Ti motivi mogu da neutrališu one prethodne.

 

 

DANKO LAZOVIĆ IMA OPRAVDANjA ZA SLABIJU IGRU
Dug put je ostavio trag
Danko Lazović je odigrao još jedan dobar meč. Postigao je gol (dvostruki strelac u Beogradu), pa se može reći da je najbolji akter dvomeča sa skromnim rivalom. Iskusni napadač svestan je da su crno-beli mogli i bolje da odigraju.
– Bilo je teško – kaže Lazović. – Dug put je ostavio trag. Bilo nam je potrebno vreme dok smo se prilagodili na ove uslove. Znam kako je teško igrati na Farskim Ostrvima, jer sam igrao i sa reprezentacijom. Niko ne očekuje ništa ispod ubedljive pobede i ovde ne možete da dobijete, već samo da izgubite. Uspeli smo, ipak, da se vratimo posle primljenog gola i u drugom delu dokažemo da možemo.
Daleko bolje Partizan će morati da igra protiv Ludogoreca, koji je u revanšu sa Dudelanžom odigrao tek 1:1.
– Bugari su dobra ekipa, možda su se opustili zbog rezultata iz prvog meča. Znamo da igramo protiv kvalitetnog protivnika – dodao je Danko Lazović.

 

"Računajte na nas"
Dok su čekali prtljag na aerodromu Beograd po povratku sa Farskih Ostrva, fudbaleri Partizana su prvo dobili poruku od radnika aerodroma: "Računajte na nas."

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here