commons.wikimedia/Kasa Fue
Berlin

Neki gradovi su poznati po svojoj živopisnoj kulturnoj sceni, dok su drugi poznati kao mesta za noćni život; neki mogu da se pohvale savršenom hranom, a drugi su dom predivnim ulicama i kvartovima.

Ipak jedan grad u kome se sve dešava, od kafića do noćnih klubova, muzike uživo do umetnosti, upravo je proglašen „gradom godine“ od strane časopisa Food and Travel.

U pitanju je Berlin.

Svake godine časopis dodeljuje ovu laskavu titulu jednom gradu na osnovu njegove kulturne i kulinarske raznolikosti, a nemačka prestonica je pobedila Bordo, Kejptaun, Dubrovnik, Đironu, Seul, Sidnej, Tokio i Cirih i tako je preuzela titulu grada godine.

„Oduševljeni smo zbog priznanja koje je dobio Berlin. Ovo je dokaz da je hrana sada postala pravi razlog za putovanje“, rekao je Burkard Kiker, portparol visit Berlina, prenosi The Berliner.

Nedavno je pisano da je uprkos zapanjujućih 947 miliona evra koje su uložene u kulturnu scenu Berlina, svetski poznata mesta za noćni život u gradu se i dalje bore sa promenama koje su nastale nakon pandemije, a poslednja žrtva je kultni Votergejt, berlinski centar noćnog života.

Od čudnih mesta, odličnih barova, noćnih klubova i mesta za muziku uživo do mesta za branč, brojnih restorana, atrakcija i muzeja, nemačka prestonica ima apsolutno sve što možete poželeti od odmora u gradu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here