Evrogol Živkovića

0

Fudbaleri Partizana zabeležili su pobedu u prvoj utakmici na pripremama u Sloveniji. Preciznije, crno-beli su protiv Šturma (1:0) igrali u mestu Markt Hartmansdorf (Austrija), koji je u neposrednoj blizini Graca, a od hotela Arena, u kome borave vicešampioni Srbije, udaljen je tačno 73 kilometra. Jedini gol za Beograđane postigao je Andrija Živković u 50. minutu.
Trener Partizana Marko Nikolić izveo je na teren kombinovani sastav: Lukač, Vulićević, Stanković, Trajković, Petrović, Drinčić, A. Živković, Brašanac, Pantić, Škuletić i Grbić igrali su do 60. minuta, da bi potom šansu dobili još: Kljajić, Bogosavac, Pauljević, Lazović, Ninković, Šaponjić, Gulan, Marković, Ostojić i Luka.
Partizan je bio bolji tokom većeg dela utakmice i na kraju zasluženo slavio. U prvih 25 minuta bez zanimljivih situacija, praktično, na prvu šansu čekalo se do samog finiša prvog poluvremena, kada je Škuletić lepo izbacio Grbića, a ovaj u pokušaju da lobuje golmana Šturma pogodio stativu.
Crno-beli su do pobedonosnog pogotka došli u 50. minutu posle sjajnog udarca Andrije Živkovića. Bio je korner, lopta se odbila do mladog veziste, a ovaj lepo gađao i pogodio rašlje gola austrijskog tima.
Do kraja utakmice Partizan je uglavnom kontrolisao situaciju na terenu. U 76. minutu i Lazović se našao u šansi, ali je čuvar mreže Šturma odbranio njegov udarac sa distance.
 

 

Dres za Milaniča
Pre početka utakmice ekonom Partizana Branko Vučićević uručio je crno-beli dres treneru Šturma Darku Milaniču.
Slovenački trener, rođen u Izoli, od 1986. do 1993. godine igrao je štopšera u Partizanu, najčešće u tandemu sa Aleksandrom Đorđevićem.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here