Youtube/Buč Kesidi
Buč Kesidi

Dvočlana grupa Buč Kesidi iz Pančeva održala je u subotu uveče koncert u okviru šestog LilaLo festivala u Loznici. Popularni bend, u kome su gitarista Luka Racić i bubnjar Zoran Zarubica, prvi put je svirao u Loznici i naišao na odličan prijem od prve do poslednje izvedene pesme iz njihovog repertoara.

Publika ih je u dvorištu Tehničke škole dočekala oberučke, pa se pevalo i igralo uz pesme sa njihova dva studijska albuma, a odlična svirka izazvala je gotovo pravu euforiju, kako se, inače, zove njihovo drugo izdanje. Uglavnom mlađa publika, mada je bilo i onih starijih koji vole dobru svirku, uživala je uz njihove pesme, od “Kasno je”, “Nebitna (Ne mogu da)”, “Subota”, “Idemo do hodnika”, do “Curimo po asfaltu”, i posednjeg singla “Trebaš mi”, koji će se naći na trećem albumu Buč Kesidija. Momci su svirali uz vrlo malo priče, publika je pevala s njima, napravljena je odlična atmosfera, a kulminacija je bila kad su zasvirali “Nema ljubavi u klubu” i “Đuskanje ne pomaže”. Ovaj dvojac je veoma popularan na prostoru bivše Jugoslavije gde ima dobro posećene koncerte, a za 16. septembar su zakazali i veliki koncert na Tašmajdanu.

Tri dana dobre svirke

Lozničani su, inače, na festivalu LilaLo, koji je priredila Turistička organizacija Loznice, za tri dana uživali u koncertima Artan Lili i Buč Kesidija održanim u dvorištu Tehničke škole kao i svirci legendarnog Parnog Valjka na Saborištu u Tršiću, a za sve posetioce je ulaz bio besplatan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here