Etihad regional ukida let Ženeva – Beograd

0

 

 

Aviokompanija Etihad regional ukinuće liniju između Ženeve i Beograda, saznaje portal Aviokarta. Ova odluka bi trebalo da stupi na snagu s početkom zimskog reda letenja, krajem oktobra. Već sada se na sajtu kompanije karte mogu kupiti zaključno sa 23. oktobrom, a posle tog datuma karte više nije moguće rezervisati. Jedino je neizvesno da li je ukidanje linije trajno.
Zasad Etihad regional liniju održava turboelisnim avionima tipa saab 2000 sa 50 putničkih mesta, utorkom, četvrtkom i nedeljom, a upravo su te letelice korišćene i za letove između Beograda i Banjaluke tri puta nedeljno, za račun Er Srbije. Međutim, Etihad regional je na letovima između Ženeve i Beograda suočen sa žestokom konkurencijom Izidžeta i Svisa koji takođe povezuju dva grada, ali s mlaznim avionima.
U međuvremenu je objavljeno otvaranje jedne druge linije iz Švajcarske i to prema Banjaluci. Naime, kompanija Edelvajz er će od jula iduće godine otvoriti sezonsku liniju između Ciriha i Banjaluke, a uspostaviće i letove prema Podgorici i Krfu. Predviđeno je da sezonska linija traje do 24. oktobra 2015. Između Ciriha i Banjaluke Edelvajz, koji je inače u stopostotnom vlasništvu Svisa, saobraćaće dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom.
Na liniji od Ciriha do Podgorice Edelvajz će leteti tri puta nedeljno, sredom, subotom i nedeljom. Prvi let je planiran za 5. jul, a poslednji za 24. oktobar 2015.

 

 

Šta "pokriva" konkurencija?

Edelvajz od ranije leti i do Prištine, Skoplja, Splita i Varne, a njegovi avioni se povremeno mogu videti i u Beogradu na letovima svoje matične aviokompanije Svis. Na liniji ka Banjaluci Edelvajz će imati konkurenciju domaće aviokompanije BH Airlines koja četiri puta nedeljno avionom ATR-72 leti na liniji Sarajevo – Banjaluka – Cirih, dok dva grada iz Podgorice povezuje i Montenegro erlajns tri puta nedeljno avionom foker 100.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here