EPA-EFE
Redžep Tajip Erdogan

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da je jaka Turska “smetnja lobijima za oružje, lobijima haosa, trgovcima krvi koji se hrane suzama potlačenih”.

Tokom govora u petak, Erdogan je pozdravio rastuću ulogu Turske na međunarodnoj sceni.

– Haotični lobiji i trgovci oružjem koji se hrane suzama potlačenih uznemireni su našim prisustvom, Turskom koja se razvija i jača. Turska smeta onima koji žele da nastave da okreću stare točkove kolonijalne eksploatacije – rekao je Erdogan.

Što se tiče borbe Turske protiv terorizma, Erdogan je rekao da ne može da napravi “najmanji ustupak” po pitanju mira u zemlji, potvrđujući svoju odlučnost da do kraja goni teroriste.

– Nismo ostavili prostora terorističkim grupama da dišu, bilo unutar ili izvan naših granica. Turska je izvela više od 35.500 protivterorističkih operacija protiv terorističkih grupa, uključujući terorističku organizaciju FETO – grupu koja stoji iza neuspelog puča u Turskoj 2016. – i PKK – rekao je Erdogan.

Erdogan je govorio i o ulaganjima Ankare u odbrambenu industriju.

– Još jednom smo videli koliko je ova industrija vitalna tokom sajber terorističkih napada organizovanih u Libanu ove nedelje, napada koji je ubio desetine i ranio hiljade ljudi – rekao je Erdogan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here