EPA
Redžep Tajip Erdogan

Predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je danas u Antaliji da događaji u Gazi definitivno nisu rat, već put u genocid, prenosi Anadolija.

– Događaji u Gazi sigurno nisu rat, to je put u genocid, jer i rat ima moral, pravila i zakone koji se moraju poštovati – započeo je on.

– To je varvarstvo koje osuđuje bebe u majčinom naručju na glad i žeđ, bombarduje bolnice, crkve, džamije, škole, univerzitete, izbegličke kampove i ambulante, i podmuklo i nečasno gađa civile koji čekaju u redu za pomoć u hrani, kao i juče – rekao je Erdogan na ceremoniji otvaranja 3. diplomatskog foruma u ​​Antaliji.

On je podvukao da su u Gazi brutalno ubijana ne samo deca, žene i civili, već je ubijena vera milijardi ljudi u međunarodni sistem, pravdu i pravo.

Erdogan je rekao da su zapadne sile, koje od prvog dana bezuslovno podržavaju Izrael, svojom licemernom politikom saučesnice u krvoproliću.

– Još jednom pozivam međunarodnu zajednicu da iskreno podrži Gazu i palestinsko pitanje – rekao je Erdogan i dodao: “Međunarodna zajednica može platiti dug palestinskom narodu samo uspostavljanjem palestinske države. Formiranje nezavisne države Palestine, sa istočnim Kudsom kao glavnim gradom, je neophodno. Turska je spremna da preuzme odgovornost, uključujući i da bude garant.”

6 COMMENTS

  1. Не постоји сумња на ваше гаранције господине Ердоган.Постоји само потрага за одговором који цео свет треба да понуди Јеврејима у Израелу: Зашто раните пса да вас уједе уместо да га научите да буде питом?🤘❣️👼

  2. Nisi ni ti bolji Erdogane.
    Ko je po Srbiji rušio crkve, škole itd. stotinama godina.

    To se zapitaj.

  3. A , Aрменија …који геноцид а Јасеновац А Олуја у хрватској…а бомбардовање Србоје и Црне Горр…

  4. A , Aрменија …који геноцид а Јасеновац А Олуја у хрватској…а бомбардовање Србоје и Црне Горе…

  5. Vidim da ste se mnogo nasekirali. Vi ste to mogli sprečiti. Recimo da ste odlučili da Turska bombarduje Izrael. Niste, Vi dobro znate zašto. Odgovorite naciji, čiji su hoteli po Antaliji. Dosta više te Vaše demagogije. Niste i be možete nikada biti vođa muslimanske zajednice. Gadafi je to mogao, Vi ne.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here