EPA/Necati Savas
Redžep Tajip Erdogan

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da plan Izraela nije ograničen na pojas Gaze, Zapadnu obalu i Liban.

Kako je javila RIA Novosti, turski predsednik je govoreći na festivalu “Teknofest 2024. Adana” rekao da se sprovodi “Izdajnički plan koji nije ograničen na pojas Gaze, Zapadnu obalu i Liban”.

– Ne morate biti prorok da biste videli konačni cilj – rekao je Erdogan.

On je ranije priznao mogućnost da bi sledeća meta izraelskih napada posle Gaze i Libana mogle biti “turske zemlje”.

Prema njegovim rečima, svaki put kada se primirje i mir u regionu približavaju, Izrael “izvodi provokaciju koja uništava ovaj proces”.

– On koristi sva sredstva da naš region utopi u suzama. Suočeni smo sa ludilom koje uživa u ubijanju beba u našim rukama. Nažalost, Zapad nastavlja da podržava mrežu masovnih ubistava. Oni koji su dali ove bombe snose jednaku odgovornost za svaku kap prolivene krvi – dodao je Erdogan.

Izrael od 1. oktobra sprovodi kopnenu operaciju protiv Hezbolahovih snaga u južnom Libanu i nastavlja vazdušno bombardovanje susedne zemlje, u kojem je poginulo više od hiljadu ljudi, uključujući vođe šitskog pokreta, a više od 90.000 je izbeglo.

Uprkos gubicima, koji uključujući i komandno osoblje, Hezbolah vodi kopnene borbe i ne zaustavlja raketne napade na izraelsku teritoriju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here