EL: Partizan sprema iznenađenje Unikahi

0

 

"Činjenica je da sam zadovoljan energijom igrača i čim budemo stekli rutinu postaćemo jak tim, spreman da osvaja trofeje“.

 

"Što se tiče prve utakmice u Evroligi, priznajem, nismo najspremniji. Dva stranca su praktično tek došla, a tim je mlad i poluzelen. Ako želimo da pobedimo Unikahu, moraćemo da odigramo sa dosta energije i srcem, uz veliku pomoć vernih navijača. Neće biti lako protiv španskog tima ali i ne tražim opravdanja u tome“, rekao je selektor Crne Gore.

 

Kapiten crno-belih Petar Božić rekao je da tim svaku evroligašku utakmicu dočekuje sa puno zadovoljstva.

 

"Hemija u ekipi je na visokom nivou. Španci su promenili tim u odnosu na prošlu sezonu ali su i dalje opasna ekipa. Svi smo zdravi i spremni da poginemo za svaku soptu“, rekao je najiskusniji igrač, najmlađe ekipe u Evroligi.

 

Unikaha u Beograd dolazi nakon tri vezana poraza u Italiji i sa par igrača koji su se tek oporavili od povreda. Među njima je i Omar Kuk, nekadašnji plej Crvene zvezde. Kuk je Crnogorac i veoma dobro poznaje Vujoševića, kao i svoje saigrače iz reprezentacije Vranješa i Rakočevića, centre šampiona Srbije.

 

"Dule je sjajan trener koji svake godine pravi čudo s potpuno novim igračima. Dobro ga poznajem, igram pod njegovom palicom u reprezentaciji Crne Gore. O njemu – sve najbolje, mnogo ga cenim".

 

Vujošević je takođe ocenio da su obe akvizicije šampiona Srbije "probrani i

 Mekaleb stigao u Beograd
"Nisam baš upoznat sa istorijatom Partizana i trofejima koje je ovaj klub osvajao, ali mi je drago što sam došao u Beograd. Nikada do sada nisam igrao u Evroligi, pa će to biti veliko iskustvo za mene", rekao je Mekaleb. 

Roberts dolazi u četvrtak i sa tribina Pionira će pratiti igru svog novog tima

 autentični igrači", koji će puno pomoći mladom timu u ovoj sezoni.

 

"Zbog načina funkcionisanja tržišta nismo na vreme kompletirali sastav. Strani igrači, koje smo angažovali proteklih dana, bili su mnogo skuplji tokom leta", napomenuo je Vujošević odbivši da Mekaleba i Robertsa poredi sa "nesuđenim" pojačnajima najtrofejnijeg srpskog kluba – Dejanom Milojevićem i Miltonom Palasijom.

 

 

 

Vujošević je istakao da sud o igrama dva Amerikanca u timu Partizana ne treba donositi nakon prve dve-tri utakmice, jer je potrebno vreme da se upoznaju sa sistemom u koji su došli i uklope se u njega.

Partizan je prošle godine eliminisan u 1/4 finalu Evrolige. Ove godine, se nadmeće u Grupi B, sa ekipama Olimpijakosa, Efes Pilsena, Lietuvos ritasa, Ententea i Unikahe.

 

Jedini problem Partizana sa povredama je iščašenje skočnog zgloba Aleksandra Rašića, koji u utorak nije trenirao, ali bi u sredu trebalo da nastavi sa radom da bi bio spreman za duel sa gostima iz Malage.

 

Utakmica između Partizana i Unikahe, u okviru prvog kola B grupe Evrolige, igra se u četvrtak u Pioniru od 20,45 časova.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here