rts.rs
Novak Đoković: Putem šampiona

Svaka teniska Nova godina za nas je počinjala sa grend slemom u Australiji. Zbog rekordnog broja osvojenih titula našeg asa, ovaj turnir su u šali i od milja nazvali Melburnić.

Pogađate, naš as i planetarni as je Novak Đoković, najbolji teniser u istoriji belog sporta. Zbog njegovih mečeva i vremenske razlike između Australije i ostatka sveta, navijali su se budilnici za početak meča, nije se spavalo noću, a na posao smo išli pospani, ali sa osmehom zbog blistavih pobeda ovog velikog šampiona. Tako je bilo i na ostalim turnirima širom sveta gde je nastupao ovaj as.

Ekskluzivno za sve poklonike lika i dela Novaka Đokovića, večeras u 21 čas biće emitovan intervju sa njim na kanalu RTS 1 koji možete da pratite u okviru usluge MTEL Global kompanije.

Ovaj intervju nosi naziv “Novak Đoković: Putem šampiona”, a razgovor sa Novakom će voditi poznata TV lica Dragana Kosjerina i Aleksandar Stojanović.

Ono što ceo svet zna, i ne može da ospori, je da je Novak apsolutni rekorder u svetu tenisa. Pomenućemo “samo” neke od njegovih rekorda:

– 428 nedelja na prvom mestu ATP liste,
– 24 grend slema, od čega 10 titula u Australiji, sedam na Vimbldonu, četiri u Americi i tri na Rolan Garosu,
– jedan od pet tenisera koji su osvojili kalendarski grend slem,
– sedam titula na ATP finalu i jedini teniser koji je trijumfovao četiri puta uzastopno,
– jedini osvajač svih ATP Mastersa iz serije 1000 i jedini koji ih je osvajao bar dva puta, a osvojio ih je do sad 40 puta što je takođe rekord…

Lista rekorda se ovim ne završava, a treba još pomenuti osvojenu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu i titule u Dejvis kupu (2010) i ATP kupu (2020) sa reprezentacijom Srbije.

Za svoj uspeh u svetu tenisa i humanitarni rad odlikovan je ordenom Karađorđeve zvezde, ordenom Svetog Save Srpske pravoslavne crkve i ordenom Republike Srpske, a proglašen je više puta za najboljeg sportistu i tenisera Srbije i sveta. Kao čovek velikog srca pomogao je i dalje pomaže kolege i mlade talente.

Iako je osvojio sve titule, a ovu godinu obeležio olimpijskim zlatom, njegova želja da igra i postavlja nove rekorde je i dalje velika. Kakvi su dalji planovi, ciljevi i razmišljanja najboljeg tenisera, a po mnogima i najboljeg sportiste planete, saznaćemo večeras u 21 čas.

Ne propustite ekskluzivni intervju sa Novakom Đokovićem na kanalu RTS 1 koji širom sveta možete da pratite ako se pretplatite na najbolju uslugu za gledanje TV kanala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here