Tanjug/AP

Republikanski predsednički kandidat i bivši američki predsednik Donald Tramp održao je miting u Atlanti, u državi Džordžiji, u kojoj je, prema tvrdnjama zvaničnika, od početka ranog glasanja svoje biračko pravo iskoristio rekordan broj birača.

Bivši predsednik je započeo svoj govor upozorenjem da će Amerikanci, ako on izgubi na izborima u novembru, “izgubiti svoju zemlju”, prenosi BBC.

– Za 12 meseci ću smanjiti sadašnje cene energije za 50 odsto. Mi imamo tečno zlato, niko drugi to nema – rekao je Tramp govoreći o prirodnom gasu i nafti, dok je publika uzbuđeno reagovala.

On je pozvao da se sprovodi “smrtna kazna nad svakim migrantom koji ubije američkog građanina ili policijskog službenika”, a nedavno je predložio i da se savezni sistem smrtne kazne proširi, na primer, na ljude koji su proglašeni krivim za trgovinu ženama i decom.

Tramp je veći deo svoje kampanje fokusirao na temu koju je nazivao “zločin migranata”, tvrdeći da je Kamala Haris lično dozvolila da u SAD dođu migranti koji su počinili ubistvo pokrenuvši “invaziju koja preti da uništi Ameriku”.

Završio je miting pozivajući svoje pristalice da se “bore, bore, bore” i glasače u Džordžiji da demonstriraju pobednički duh rekavši da je prednost koju ima Republikanska stranka u toj državi “prevelika da bi se bilo šta nameštalo”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here