Džepna elegancija

0

Svakodnevno prebacivanje svih kartica i ostalih neophodnih dokumenta iz jednog novčanika u drugi je nepraktično, zato pokušajte da izaberete novčanik koji odgovara vašem stilu, ali i koji je praktičan da ne morate svaki čas da ga menjate prateći novu odevnu kombinaciju. Idealan izbor je univerzalni, a opet moderan novčanik. Većinom svaka dizajnerska linija u svojoj ponudi, u svakoj novoj kolekciji "izbacuje" i nove novčanike, ali ne obazirite se na to.

Izgužvani novac otkriva aljkavost
Novčanik osim što mora odgovara vašem stilu, mora da bude i jednostavan za korišćenje s dovoljnim brojem pregrada za sve kartice i dokumente, ali i da ne zauzima mnogo prostora. Ukoliko ste možda jedan od onih muškaraca koji novac drži između lične karte i vozačke dozvole, u unutrašnjem džepu jakne ili, još gore, u zadnjem džepu pantalona, krajnje je vreme da se zapitate kakvu poruku o sebi ostavljate kad iz svoje odeće izvadite izgužvane novčanice.
Možda čak mislite kako nije bitno gde novac držite, već koliko ga imate, ali nije baš tako. Ne samo da ostavljate nemaran utisak o sebi dok ispred blagajne preturate po džepovima pantalona, već vam se vrlo lako može desiti da u tom rasulu i izgubite pokoju novčanicu, što će svakako da obraduje nekog prolaznika.
Novčanik bi trebao da bude elegantno pomagalo koje omogućava preživljavanje u društvenoj džungli. Najčešća greška većine muškaraca jeste to što u njemu nose sve i svašta, od fotografija najdražih, do računa iz prodavnica, prastarih kondoma, metalnih novčića, ali i amajlija. U novčaniku treba da nosite vozačku dozvolu, zdravstvenu knjižicu, kartice i najviše tri fotografije, a možda i neku, vama važnu vizitku. Sve što je više od toga ne ubraja se u elegantan muški novčanik.

Ružan i debeo novčanik
U krajnjem slučaju podeblji, odnosno natrpan glupostima novčanik nije dobar ni za vaše zdravlje. Ukoliko sedite na debelom novčaniku, posle će vas svakako zaboleti leđa. Naime, tako se podiže trtična kost na jednu stranu, što savija kičmenu moždinu. Takođe pritiskate i bedreni živac. Izvadite novčanik iz zadnjeg džepa ili izaberite neki od tanjih modela. Nateraće vas da posložite kartice i da maknete nepotreban sitniš, ali i hrpu nepotrebnih papirića koje nosite u novčaniku.

 

Nekad fotka u novčaniku – danas na mobilnom
Nekada je slika u novčaniku značila i mesto u nečijem srcu. Međutim, danas, s pojavom mobilnih telefona, s čijih se ekrana smeši lice drage osobe, taj poseban pregradak u novčaniku je izgubio značaj koji je nekada imao, pa bi možda bilo praktičnije da ne koristite novčanik za fotografije dragih osoba. Ipak, ako ste romantični, ne bi bilo loše da od drage osobe zatražite neku lepu sliku i da je nosite u novčaniku. Ko zna, uz osmeh voljene osobe će možda i plaćanje da vam pada lakše.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here