youtube/N1
Šefik Džaferović

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović izjavio je da oni koji blokiraju rad državnih institucija mogu samo da nanesu sebi štetu, i da je, kako kaže, entitet Republika Srpska deo BiH i da će tako zauvek ostati.

Džaferović je u odgovoru na pitanje Agencije Anadolija ko je sada na potezu u ovakvoj situaciji u kojoj su se našle institucije BiH, rekao da ne zna koje će korake preduzeti novi visoki predstavnik Kristijan Šmit, ali da, kako navodi, zna šta je njegova obaveza.

– Dakle, obaveza visokog predstavnika je da osigura sprovođenje Dejtonskog mirovnog sporazuma u celosti, da pomogne institucijama BiH da normalno funkcionišu. Sada smo u situaciji jedne opšte blokade koja dolazi od političkih predstavnika iz bh. entiteta Republika Srpska koja je protivdejtonska aktivnost i zaista je vreme da visoki predstavnik preduzme određene radnje kako bi pomogao BiH… – rekao je Džaferović.

Smatra da oni koji blokiraju rad državnih institucija moraju znati da u tome nikada neće uspeti.

– Mogu samo da nanesu sebi štetu i da nanesu štetu entitetima za koje tvrde da ih predstavljaju, u ovom slučaju entiteta RS – kaže Džaferović koji smatra da je bolje posegnuti za bonskim ovlašćenjima nego držati BiH u blokadi.

Kaže da visoki predstavnik ima ovlašćenja po Dejtonskom mirovnom sporazumu za kojima se nerado poseže, ali bolje je, tvrdi, posegnuti i za njima nego držati BiH u blokadi.

2 COMMENTS

  1. Nisam baš siguran u to, jer tako se zaklinjaše i u Jugoslaviju pa puče ko zvečka kada za to dođe vrjeme. Imam više osjećaj da BiH sitno broji…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here