Dva Marka ubiše “bikove”

0

ŽNADNASLOV:PORAZI VODEĆIH TIMOVA U AUSTRIJI

Fudbaleri Salcburga ni peti put uzastopno nisu uspeli da izbore plasman u Ligu šampiona. Švedski Malme je prethodne srede razočarao armiju pristalica popularnih “bikova”. Razočaranje su doživeli i u domaćem prvenstvu. U šestom kolu Bundeslige Austrije šampion iz Mocartovog grada poklekao je na svom terenu od Šturma. Kreatori uspeha tima iz Graca bili su momci naših korena, imenjaci Marko Stanković i Đuričin. Prvi je u 4. i 14. minutu savladao golmana Salcburga Gulašija. Kada se činilo da će ošamućeni “bikovi” ipak stići do boda (bilo 2:2), dokrajčio ih je Đuričin koji je u 90. minutu doneo veliku radost gostima iz glavnog grada Štajerske. Odličan je kod Šturma bio i nekadašnji član beogradskog Rada i makedonski reprezentativac Aleksandar Todorovski.
Poraz je u ovom kolu pretrpeo i nepobedivi Volfzberg Nemanje Rnića, takođe na svom terenu. Popularni “vukovi” su izgubili od Viner Nojštata golom Fajertaga u 85. minutu. Cican Stanković sa Gredigom bio je nemoćan u Beču protiv Rapida (0:2).
Teške dane preživljava drugi popularni klub iz Beča, Austrija. Posle poraza u ovom kolu od Admire 2:1, popularni “ljubičasti” su poslednji na tabeli.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here