Duh zajedništva budi nadu

0

Srpska crkvena opština u Berlinu je među prvima apelovala za uplatu priloga za pomoć ugroženima od poplava.

POložen ispit solidarnosti: Ambasador Diberović na ranijem susretu sa srpskom dijasporom
 

– Do sada je prikupljeno 10.000 evra u hramovima na berlinskom Vedingu i Tempelhofu, a mnogi su novac uplaćivali i direktno na konto koji je otvoren za ove namene – kaže otac Radomir Kolundžić.
Pomoć ugroženima se dostavlja preko Fonda "Patrijarh Pavle" – dobrotvornog fonda Srpske pravoslavne crkve u Beogradu, u koji se sliva sav novac iz dijaspore koji se uplati u crkvama ili preko konta.
– Planirano je da akcija traje duže, sve dok pomoć ugroženima bude neophodna – naglašava otac Radomir.

Otac Radomir Kolundžić
 

Na adresu ovog sveštenika i njegovih kolega Dragana Sekulića i Veljka Gačića stiglo je ovih dana pismo koje je uputio ambasador Bosne i Hercegovine u Berlinu Edin Dilberović, u kojem se izražava zahvalnost "za sve napore, volju i želju koja je uložena u pružanje nesebične pomoći ugroženoj populaciji u BIH".
"Dijaspora je po ko zna koji put položila prevažan ispit solidarnosti sa onima koji su u nevolji. Ili, prema našoj staroj mudrosti ‘Na muci se poznaju junaci’- upravo su junaci svi oni koji su se u potpunosti posvetili pružanju pomoći bez posebnog isticanja svoga imena, prezimena ili nekakvog traženja publiciteta…Upravo taj duh zajedništva i skromnosti naših ljudi budi nadu koju smo nekada davno delom izgubili. Još jednom primite izraze našeg dubokog poštovanja i zahvalnosti za sav trud i pregalaštvo u poslednjih nekoliko nedelja koje su bile ključne", kaže se u ovom lepom gestu ambasadora Dilberovića.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here