Društveno-odgovoran rad za delikvente

0







 

Soba kazneno-popravnog doma  u Ćupriji

 

Ugovor o sprovođenju alternativnih sankcija za maloletne izvršioce krivičnih dela potpisali su zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić i predstavnici mladenovačkog Centra za kulturu, Sportsko-rekreativnog centra, opštinskog Komunalnog preduzeća, Crvenog krsta i tamošnjeg Centra za smeštaj i boravak dece i omladine ometene u razvoju.

 

Krkobabić je objasnio da su Memorandum o sprovođenju alternativnih sankcija u martu ove godine potpisali gradonačelnik Dragan Đilas i Snežana Malović, ministarka pravde, i ovaj ugovor potpisan je na osnovu tog dokumenta.

– Radi se o maloletnim licima od 14 do 18 godina, koja su učinila neko krivično delo, a do sada su najčešće kažnjavana novčano. Naš cilj nije da oni plate kaznu, a potom da ponove isto delo, već da se radom u nekoj od ovih ustanova uvere da se takvo ponašanje ne isplati – rekao je Krkobabić.

 

– Ako mladića koji je, na primer, oskvrnavio neki nadgrobni spomenik pošaljete na rad u preduzeće "Pogrebne usluge" i on tamo provede nekoliko desetina ili stotina sati, sumnjam da će mu ponovo pasti na pamet da učini isti prekršaj – objasnio je Milan Krkobabić.

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here