Lična arhiva
Bolesno srce: David Dimitrijević

Donacijom od 200 evra, čitateljka “Vesti” Nadežda Radović iz Holchajma u Nemačkoj, puno je obradovala malog Davida Dimitrijevića i njegovu majku Snežanu iz Surčina. Pomoć je, kaže Snežana, dragocena.

– Hvala puno i Nadeždi, ženi velikog srca, i vama na pomoći mom Davidu i meni – priča Snežana i objašnjava da će dobijeni novac većinom otići na lekove i dug za kiriju.

Njen 13-godišnji dečak je težak srčani bolesnik i ne može bez lekova.

– Operacija sada nije moguća, samo terapija, jer ima loša pluća, a srce mu radi sa svega 20 do 30 odsto kapaciteta – priča kroz suze.

Njene nedaće su velike. Nezaposlena je, samohrana majka dvoje dece. Osim Davida ima i 12-godišnju ćerku Nadu, a pre osam godina je pobegla od muža nasilnika.

– Bilo mi je važno samo da zaštitim svoje tada vrlo male mališane od nasilja i patnje – priča ona.

David je kao beba od nepunih godinu dana imao dve operacije na srcu i jedva ostao živ. Ugrađen mu je pejsmejker i pije posebne, izuzetno skupe lekove. Neretko je u bolnici, a uz njega je i tada majka Snežana.

– David na grudima ima veliki ožiljak po sredini grudnog koša i ozbiljnu dijagnozu, kardiomiopatiju. Ne može u školu, pa ima kućnu nastavu, a ja ne radim, jer ne smem da ga ostavim samog. Kada se umori, srce počne da mu lupa i neophodno je da neko bude uz njega – objašnjava ova napaćena žena.

Ona plaća mesečnu kiriju 150 evra, na lekove ide još 60, što je duplo više od socijalne pomoći koju prima, pa moli humane ljude da je podrže.

Kontakt

Plemeniti čitaoci “Vesti”, ako želite da pomognete Davidu Dimitrijeviću i njegovoj majci Snežani, možete stupiti u kontakt s njima telefonom: +381 61 237 53 99. Adresa je: Železnička br. 71, 11271 Surčin, Srbija, a tu je i broj tekućeg računa (Banka Intesa) 160-5700100704765-59.