Dragi gosti stigli iz Bazela

0

Oduševili domaćine: KUD "Kikac" iz Bazela

Slavska obeležja – pogaču, žito i sveću ove godine je pripremila porodica Milutinović, Boža i Slađa sa decom Markom i Marijom. Četvrtinu kolača preuzela je porodica Ljubičić, Saša i Snežana, sa decom Doroteom i Tamarom. Na ovoj slavi prvi put se javno obratila predsednica Diana Milašinović, najmlađi predsednik društva u Nemačkoj.

 

Slavlje "Morava" ovoga puta upotpunili su mnogobrojni gosti: Jagoda Simović, predsednica Kola srpskih sestara, Radosav Gušić, predsednik crkvenog odbora, prijatelji udruženja iz klubova "Sloga" Cufenhauzen, Sveti Sava, fudbalskog kluba OFK Beograd (svi iz Štutgarta) kao i članovi KUD "Šumadija" iz Hajlbrona.

 

Okretanje slavskog kolača

Poznati frulaš iz glavnog grada Baden-Virtemberga Veljko Šljuka pozdravio je sve prisutne odsviravši na fruli pesmu "Oj, Moravo". Posebnu radost domaćinima priredili su veterani iz KUD "Kikac" iz Bazela.

– Počastvovani smo da je 25 igrača iz susedne države nam došlo da nam čestita slavu uz pre svega dve prelepe koreografije. Ovo započeto druženje u septembru mesecu u Bazelu nastavili smo sada u Štutgartu, a nastavićemo ga sigurno i u sledećem periodu – rekla je Diana Milašinović.

Druženje je potrajalo do jutra uz obećanje učesnika za novo viđenje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here