Vesti
Obradovala ih pomoć: Hamdija i Irma s gostima

Neko celog života želi da upozna poznate glumce ili pevače, neko vrhunske sportiste, a mi smo želeli da dođemo u Novi Pazar, da obiđemo ovaj kraj, da upoznamo poznatog dobrotvora Hida Muratovića, čiji rad pratimo godinama, i posetimo bar neke o starih, bolesnih i siromašnih o kojima čitamo na stranicama “Vesti” i na portalu “Ljudske sudbine”. Kockice su se konačno složile, želja nam se ispunila, bilo nam je divno u Novom Pazaru, na Pešteru i Rogozni gde smo, osim nekoliko štićenika Humanitarnog mosta, obišli i poznate znamenitosti ovog kraja.

Poseta s razlogom

Ovo su reči Nermine Subašić, rodom iz Konjica u Bosni, koja godinama živi u Švajcarskoj, a poslednjih godina na relaciji Konjic-Švajcarska. Sa njom je došao i njen sin Nermin, uspešan naučni radnik koji je, kao i njegova majka, prvi put u Novom Pazaru i ovom delu Srbije.

Godinama pratimo šta Hido radi, malo je danas takvih ljudi, želeli smo da ga upoznamo i podržimo, da istovremeno uručimo i pomoć nekima od štićenika Humanitarnog mosta i da istovremeno upoznamo ovdašnje dobre i plemenite ljude – ističe Nermina.

Nermina i Zlatan

Zanimljivo je da puno ljudi koji nisu sa ovih prostora prati šta se događa u ovom kraju i šalje pomoć ljudima u nevolji, za to su najzaslužnije Vesti koje me podržavaju skoro tri decenije i pomažu sirotinji u ovom delu Srbije, u naše akcije uključuju se i Nemci, Italijani, Australijanci, Francuzi i mnogi drugi koji sarađuju sa našom dijasporom, među donatorima imamo i Filipinaca, Kineza, Rusa, Turaka, Australijanaca.. Neki od njih su borvili u ovom kraju i zajedno sa “Vestima” smo obilazili usamljene duše o kojima niko ne brine i koje su gotovo svi otpisali – priča Hido Muratović.

– Gospođa Nermina i njen sin Zlatan su divni i humani ljudi, oduševili su me dobročinstvom i spremnošću da deo svog teško stečenog imetka izdvoje za stare, bolesne i nemoćne u ovom kraju, zajedno smo obišli supružnike Hamdiju i Irmu Hajdinović iz sela Rasno na Pešteru i baku Slobodanku Milošević iz sela Znuša na Rogozni, dugogodišnje štićenike Humanitarnog mosta Vesti i mog portala “Ljudske sudbine”, njima je, što u novcu, što u namirnicama, uručeno po 200 evra, Nermina i Zlatan su ostavili novca kojim ćemo, na isti način, obradovati još troje-četvoro nevoljnika – kaže poznati dobrotvor i naglašava da ga posebno raduje što dobrotvori iz belog sveta ne gledaju na veru i naciju niti granice država i pomoć šalju onima kojima je najpotrebnija.

Podrška: Hido, Nermina i Zlatan sa Slobodankom Milošević

Dugo sam u ovom “poslu”, skoro tri decenije, traži puno odricanja i angažovanja, ali i donosi radost za dušu, jer pomažemo ljudima koje su svi zaboravili i otpisali i kojima smo jedina nada i poslednja šansa, već sam se umorio, razmišljao sam i o povlačenju, ali, zbog više stotina gladnih, usamljenih, bolesnih, ostarelih i dobrih, a siromašnih đaka pešaka, još moram da se borim – dodaje Muratović, dobitnik brojnih prizanja za humanitarni rad i jedan od najvećih humanitaraca na Balkanu.

Renovirana kuća: Porodica Seferović

Obnova kuće

Akcije “Vesti” i humanitarca Hida Muratovića gotovo uvek podstiču i dobre ljude u vom kraju da “ustanu” i da pomognu komšijama u nevolji, to se desilo i u Rožajama na severu Crne Gore gde su ovih dana meštani sakupili novac i potpuno renovirali kuću siromašnom Ramu Seferoviću i njegovoj porodici. Osim toga, Seferovićima je kupljen i kompletno novi nameđštaj.

Naši čitaoci svojevremeno su pomogli Ramu da izgradi kuću, a svojim povremenim donacijama pomažu mu da pobedi tešku bolest i sirotinju i školuje dvoje dece. Za razliku od prošle zime, kada im je krov prokišnjavao Seferovići će prvi sneg i mraz dočekati u toplim sobama i sa novim kupatilom. Do neba su zahvalni svojim sugrađanima i komšijama i čitaocima Vesti na svemu što godinama čine za njih.

Hvala od srca

Slabovidi i teško bolesni Hamdija Ajdinović kaže da ga je iznenadila i obradovala poseta donatora iz Švajcarske, pomoć će iskoristiti za nabavku lekova i ogreva.

Bog im dao sreće i zdravlja, puno mi znače namirnice i novac koji su mi ostavili, ne znam kako bih opstala da nije Hida Muratovića, Vesti i dobrotvora iz celog sveta koji me godinama održavaju u životu – ističe šlogirana starica Slobodanka Milošević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here