Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković Holger Rune

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković plasirao se u drugo kolo US opena, pošto je na startu savladao mladog Holgera Runea iz Danske sa 3:1 (6:1, 6:7 (5:7), 6:2, 6:1).

Posle pobede, Novak je istakao da mu je jako krivo što je meč sa Holgerom Runeom završio na način da je Danac u bolovima zbog grčeva izašao sa terena.

– Mogu reći da nikada nije lepo završiti meč kao što smo završili danas. Holger je dobar dečko, nadolezaća nada. Šteta što je morao da prolazi kroz ovo – kazao je Novak i dodao:

– Probao sam da osećam loptu. Nije ovo bio moj najbolji nastup, on je igrao dobro kada je bilo bitno. Pokušavao sam da ispravim greške, a teško je reći nešto o situaciji u trećem i četvrtom setu, jer on nije mogao da se kreće – naveo je Novak.

Upitan, da li se i njemu u mladosti događalo da ne može da završi meč zbog grčeva, Đoković je odgovorio potvrdno.

– Desilo mi se. Ovakve stvari se dešavaju. Nova pravila ne dozvoljavaju medicinski tajm aut zbog grčeva. Mnogo, mnogo se mučio. Mnogo mi je i žao zbog toga i gledaćemo dosta od njega u budućnosti – izjavio je Đoković nakon susreta.

Srbin će u drugoj rundi igrati protiv Talona Grikspora sa kojim se Novak nije sastajao u dosadašnjem delu karijere.

– Ne znam mnogo o njemu. Dugo sam ja na turu, ne poznajem baš svakoga, ali poznajem ovaj teren dosta dobro i to će da mi pomogne – zaključio je Đoković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here