Tanjug/AP

Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, plasirao se u četvrtfinale mastersa koji se održava u Šangaju. Iskusni Srbin je za sedamdesetak minuta igre porazio Rusa Romana Safijulina u dva seta.

Rezultat je bio 6:3, 6:2, a naredni rival osvajaču 24 grend slem titule biće Čeh Jakub Menšik, koji je bio bolji od Grigora Dimitrova sa 6:3, 3:6, 6:4.

Dobro je odigrao Đoković protiv 61. tenisera sveta, iako se u tri navrata suočavao sa brejk-loptama rivala. Ključne brejkove napravio je u osmom gemu prvog i prvom gemu drugog seta.

– Ovo su moja dva najbolja meča zaredom u poslednjih nekoliko meseci. Nisam ovako igrao od Olimpijskih igara, raduje me da je da sam dostigao ovaj nivo igre. Drago mi je što sam brzo završio meč protiv Safijulina koji igra u odličnoj formi – izjavio je Novak posle pobede.

Đoković sada ima 17 pobeda u 19 mečeva u periodu od starta Rolan Garosa, a u Šangaju će 10. put u karijeri igrati četvrtfinale. U pitanju je neverovatno 91. četvrtfinale mastersa u Đokovićevoj monumentalnoj karijeri.

U prvom setu Safijulin se držao do 2:2, ali u daljem toku nije mogao da parira trenutno četvrtom igraču ATP liste.

Drugi set je bio rutina u kojoj je Đoković dominirao od samog starta i sve je bilo gotovo kada je stekao dva brejka viška.

Masters u Šangaju nije se igrao tri godine zbog pandemije koronavirusa, a potom ga je 2023. godine osvojio Hubert Hurkač. Najuspešniji igrač u istoriji ovog takmičenja je upravo Đoković, koji je pehar u ovom kineskom gradu dizao četiri puta (2012, 2013, 2015, 2018).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here