Printscreen/Youtube

Novak Đoković očekuje izuzetno težak meč sa Holgerom Runeom u ponedeljak u osmini finala Vimbldona.

Đoković i Rune se dugo poznaju i imaju dobar odnos, a na terenu su već imali velikih bitaka – trenutni skor je 3-2 za Novaka, a ovo će im biti prvi duel na travi.

– Zapravo se veoma dobro slažem sa njim, vrlo je fin momak. Uvek je bio takav sa mnom i mojim timom, i obrnuto – ja sam se uvek trudio da budem dostupan za trening, savet i slično. Sećam ga se kad je bio baš mlad – došao je u Monako, gde sam i ja trenirao – proveli smo dosta vremena zajedno, trenirali na različitim podlogama – kaže Đoković posle pobede nad Popirinom i dodaje:

– Njegova majka i sestra, svi su bili fini prema nama i mislim da se lepo slažemo. Poštujemo jedan drugog, a mislim i da smo slični po stilu igre. Ipak, kada je reč o terenu i nadmetanju, obojica u sebi imamo vatru. Siguran sam da će u ponedeljak biti vatrometa na terenu. On je spektakularan igrač, u to nema sumnje. Voli veliku pozornicu, voli da igra na travi. Mislim da je veoma, veoma nezgodan protivnik. Biće potrebno da igram najbolje što mogu kako bih pobedio.

Novak ističe da ga najviše impresionira Runeova radna etika.

– Oduvek je bio posvećen – kada vidi da nešto ne valja, izađe na trening i radi na tome. To sam uvek voleo kod njega. Mislim da je svestran igrač – može da igra brzo i agresivno, može i da napada i da se brani i forhendom i bekhendom, na svim podlogama. Verovatno mu nedostaje malo konstantnosti u rezultatima u poređenju sa Sinerom i Alkarasom, koji su njegova generacija – priča Đoković i nastavlja:

– Meni izgleda kao teniser koji je spreman za velike stvari. Možda mu je potrebno malo vremena mentalno, da sazri, dobije iskustva i da shvati kako treba da igra u izvesnim trenucima. Mislim da mu je servis sada veliko oružje, a nije bilo tako u prošlosti. Forhend takođe. Bekhend je čvrst, ritern, stoji blizu linije i pokušava da oduzme vreme protivniku.

Rune je u trećoj rundi prvi put u karijeri okrenuo 0-2, u duelu sa Kentenom Alisom, a prošle godine je na Vimbldonu ispao od Karlosa Alkarasa u četvrtfinalu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here