Tanjug/AP
Flavio Koboli

Mogao je Novak Đoković u Šangaju da igra protiv starog znanca Stena Vavrinka, ali od tog teniskog klasika neće biti ništa. Đokovićev protivnik je – Flavio Koboli.

Italijanski teniser Flavio Koboli plasirao se u treće kolo mastersa u Šangaju, pošto je u drugom kolu pobedio Švajcarca Stena Vavrinku rezultatom 6:7 (6:8), 7:6 (7:4), 6:3.

Koboli je 30. teniser sveta, dok je Vavrinka, osvajač tri grend slema u bogatoj karijeri, sada 236. na ATP listi.

Čekao je Novak dugo da sazna ime protivnika jer se ovaj meč odlagao zbog kiše. Đoković i Koboli se nikad dosad nisu sastajali.

Prva dva seta bila su gotovo preslikana, bez brejk lopte do 11. gema drugog seta kada je Koboli propusti tri prilike da oduzme servis 17 godina starijem protivniku.

Ipak, Švajcarac nije uspeo da kazni Kobolija koji je u tajbrejku bez većih poteškoća izjednačio rezultat u setovima na 1-1. Dvadesetdvogodišnji teniser je uz dva mini-brejka poveo sa 4:0, Sten je došao do 4:5, ali je Italijan na svoj servis završio set.

Fizički mnogo bolje pripremljeni Koboli je već u drugom gemu odlučujućeg seta oduzeo servis protivniku i činilo se da će lako da završi posao, ali nije bilo tako. Vavrinka je kod rezultata 4:2 imao tri vezane brejk lopte, međutim, Koboli je uspeo da se izvuče i ubrzo završi meč drugog kola.

Ukoliko Đoković preskoči sledeću prepreku, u osmini finala će se sastati sa boljim iz meča Frensis Tijafo – Roman Safijulin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here