Tanjug/AP
Novak Đoković

Rene Stabs, bivša australijska teniserka, a sada povremeni trener – radila je i sa Serenom Vilijams u njenoj poslednjoj takmičarskoj sezoni – ima svoj podkast na kome analizira teniske aktuelnosti. Jedna od tema bila je i sezona Novaka Đokovića.

– Nije osvojio nijednu ATP titulu ove godine a plasirao se u samo tri finala. To je potpuno neverovatno, osvojio je samo jedan turnir ove godine – ističe Stabsova.

S druge strane, Novak je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, čime je ostvario svoj cilj za ovu godinu, ali i dugogodišnji san. Sve je podredio tom uspehu, ali ATP trofej mu je do sada ostao izvan domašaja.

Od 2006. Đoković je svake godine osvajao bar jedan turnir, a sada mu preti prekid te tradicije. Imaće samo još dve šanse – jednu sigurno, u Parizu, gde je već prijavljen. Druga je na završnom turniru u Torinu, za koji posle finala u Šangaju ima realne mogućnosti da se plasira.

Australijanka kaže da se u igri najboljeg tenisera svih vremena zapažaju karakteristike kakve ranije nisu postojale:

– Počeo je da greši, da poklanja poneki poen. To pre nije radio. Kad je bio na vrhuncu, ništa nije poklanjao. Nikad. Sada napravi grešku tu i tamo, ali mislim da je to pitanje samopouzdanja – objašnjava da Novak nije dovoljno igrao ove godine i da su takvi promašaji posledica prevelikih pauza za koje se opredelio kako bi na OI igrao svež.

Nekad prvi reket sveta u dublu i šestostruka grend slem šampionka u ovoj konkurenciji i miksu, objašnjava zašto Nole sada ima više problema:

– Svi ti momenti neodlučnosti ili nedostatka samopouzdanja u prelomnim trenucima nisu prirodni za njega. Sad mora sebe da uveri da je i dalje dovoljno dobar, pogotovo u poređenju sa Janikom Sinerom koji je u ovoj godini izgubio samo jedan taj-brejk.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here