EPA
Novak Đoković

Novak Đoković izgubio je od Australijanca Aleksa de Minora sa 6:4, 6:4 u prvom singl meču četvrtfinala Junajted kupa. 

Posle ovog meča igraće Natalija Stevanović i Ajla Tomljanović, a ako srpska teniserka napravi iznenađenje i pobedi, o plasmanu u polufinale odlučivaće miks dubl.

Primetno je bilo da se najbolji teniser sveta muči zbog povrede lakta, a posebno je to bilo vidvljivo u drugoj polovini prvog seta, što je odlično pripremljeni De Minor iskoristio, uz jedan brejk koji mu je bio sasvim dovoljan za početno vođstvo – 6:4.

U tom setu Đokoviću nije dozvoljen medicinski tajm-aut, uz obrazloženje da se radi o istoj povredi kao dan ranije!? Prilično se Srbin tada iznervirao, što je ovoga puta otišlo u negativnom smeru, činio je za njega neuobičajene greške.

Sličan početak imao je i drugi set, u kojem je Đoković uz malo problema osvajao gemove na svoj servis, ali ih je prilično lako gubio kad je servirao De Minor.

I ponovo je po Novaka koban bio sedmi gem, iako je na svoj servis vodio sa 40:15. Izgubio je Đoković lako naredna tri poena, Australijanac je stigao do brejk lopte i odmah iskoristio prvu, i to uz duplu servis grešku Srbina.

To je Australijancu otvorilo put ka trijumfu, u desetog gemu servirao je za meč i to je odradio na najbolji mogući način, njegova reprezentacija osvojila je tako prvi poen u duelu sa Srbijom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here