EPA-EFE/Isabel Infantes
Novak Đoković

Najbolji srpski teniser ​Novak Đoković je zbog umora nakupljenog na Vimbldonu odlučio da ne igra National Bank Open turnir koji je na rasporedu ove nedelje u Torontu.

Prvi od dva takmičenja koja će prethoditi poslednjem ovogodišnjem grend slem turniru, US openu, počeo je juče i imaće prisutnost svih ostalih igrača iz top 10, uključujući svetskog broja jedan, Karlosa Alkarasa.

Đoković je izjavio da je uvek uživao u boravku u Kanadi, ali da je posle razgovora sa svojim timom odlučio da ne igra u Torontu. Cilj je očito da se u najboljim uslovima pojavi u Njujorku i pokuša napad na grend slem broj 24.

Poraze, poput onog od mladog španskog tenisera u finalu Vimbldona, uvek je teško podneti i preboleti. Novak se ipak prisetio meča koji je izgubio od Aleksandera Zvereva na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. Goruće razočaranje koje mu nije dopustilo da u vitrinu stavi jedan od retkih neosvojenih trofeja, olimpijsko zlato.

Legendarni Srbin je objasnio: “Olimpijska medalja, posebno zlatna, uvek je velika želja.”

Nastavio je u istom tonu:

– Gledao sam svoj meč sa Zverevom u Tokiju mnogo puta da shvatim šta je pošlo po zlu. Igrao sam izvrsno do tog trenutka, ali osećao sam se kao da sam na izmaku energije, i psihički i fizički – objasnio je Đoković, a preneo “TennisWorld”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here