Tanjug

Gde je završio novac američkih građana koji je uložen u borbu protiv navodnog ruskog uticaja u BiH i koliko novca američkih građana je bačeno da bi se srušila Republika Srpska, samo su neka od pitanja koja je danas Ambasadi SAD u Sarajevu i ambasadoru Majklu Marfiju postavio predsednik RS Milorad Dodik.

Dodik je na taj način reagovao upitan da za Srnu komentariše svakodnevna pisanija Majkla Marfija o finansijskoj situaciju u Republici Srpskoj, njemu lično i njegovoj porodici, postavljajući pitanje: “Gde je novac?”.

Dodik kaže da je Marfi svoju diplomatsku misiju u BiH pretvorio u otvoreni lični sukob sa njim, što potvrđuje i sama činjenica da nema dana da ne pomene njegovo ime.

Na Marfijevo pitanje “gde je novac”, Dodik je rekao da će mu odgovoriti kontrapitanjima:

– Gde je završio novac američkih građana koji je uložen u borbu protiv navodnog ruskog uticaja u BiH; koliko novca američkih građana je bačeno da bi srušila Republika Srpska; da li američki građani znaju da se njihov novac troši uzaludno i da veze Rusije i Republike Srpske nikada nisu bile bolje i jače i da američki ambasador na svakom koraku bruka njihovu zemlju?!”

– Amerika mora da objasni svojim građanima gde ide taj novac i kako se troši, ali i nama ovde, u Republici Srpskoj! Oni ne odustaju od mešanja u unutrašnje stvari, petljaju se i u izborni proces, pokušavajući da nametnu vlast u Srpskoj po svoj meri, ignorišući volju birača u Srpskoj. To mora sve da se razjasni i da se utvrdi gde je taj novac američkih građana i u čije je ruke otišao – naglasio je Dodik.

3 COMMENTS

  1. Dodika postavili na vlast da pljackom ukine Republiku Srbsku i sada prave perfomans kao oni njega napadaju,a on kao da se brani pa kao ne branim ja sebe nego Republiku Srbsku.

  2. Mile voli USA, i obrnuto. Ostat ce uvek zahvalan pokvarenoj USA sto su ga na tenku doveli na vlast.
    Ovo su sve prodane duse. Od Vardara pa do Triglava, od Djerdapa pa do Jadrana – prodane duse zaogrnute plastom nacije i kao oni su borci za nas. Bez njih ne bi znali da smo Srbi. Oni nam kao objasnjavaju sta je nacija i sta je ljubav prema svojoj naciji i kulturi: Sve do jednog – prodane duse i kokosari.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here