Dodik: Incko je uvredio sve Srbe u BiH!

0

Dodik je u pismu zamerio visokom predstavniku što je tokom jučerašnjeg obraćanja novinarima u Sarajevu posle sednice Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira (PIK), pokazao da je "navijač samo jednog naroda u BiH", jer je Incko nosio šal fudbalske reprezentacije BiH, koja je dan pre ispala u baražu za svetsko prvensto od Portugalije.

"Izražavam svoje najdublje nezadovoljstvo Vašim obraćanjem novinarima juče u Sarajevu, nakon sednice UO Savjeta PIK-a. Razumem da pokušavate poslati poruku građanima BiH da volite njihovu državu i da delite njihovu žalost zbog neuspeha fudbalske reprezentacije u baražu za odlazak na svetsko prvenstvo", naveo je Dodik u pismu.

Dalje navodi da je Incko zaboravio da u BiH žive i Srbi koji su juče sahranjivali svog patrijarha, Njegovu svetost gospodina Pavla.

"Vašim karikaturalnim obraćanjem novinarima, sa zastavom BiH oko vrata, Vi ste juče Srbima poslali poruku da ste ovde došli kao navijač i to jedne strane, jednog naroda i da za Vas ništa ne predstavlja odlazak duhovnog vođe srpskog naroda kome su poštovanje i divljenje, još za života, ukazivali svi narodi regiona i sveta, ma koje vere bili", kaže se u Dodikovom pismu.

Premijer RS je zaključio a je visoki predstavnik svojim postupcima uvredio jedan celi narod i obaveštava ga da je 19. novembra u Beogradu sahranjen patrijarh srpski Pavle i da je u RS bio Dan žalosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here