Tanjug
Priznanje za podvig: Miloš Jevremović i Ivica Dačić

Pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović (35), koji je teško ranjen 29. juna ispred Ambasade Izraela u Beogradu, kad je u njega iz samostrela pucao Miloš Žujović (25) izašao je iz bolnice, a dočekali su ga ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i kolege.

U Odredu Žandarmerije Jevremoviću je priređen svečani doček.

Ministar Ivica Dačić je uručio Jevremoviću plaketu za hrabrost.

– Za ovaj trenutak želimo da mu uručimo jednu plaketu za izuzetnu hrabrost i posvećenost u obavljanju policijskog posla, da ima za uspomenu na izlazak iz bolnice – rekao je Dačić.

On je podsetio da je predsednik Vučić najavio da će ovaj hrabri policajac biti odlikovan i najavio da će se to desiti uskoro.

Ovaj dan je, kazao je ministar, važan, jer je Jevremović pušten kući.

– Izašao je iz bolnice naš herojski pripadnik. Hvala Bogu, kao što su svi pratili, bio je teško ranjen u vrat… Uz Božju milost i sreću, pošto nije bio pogođen u vitalni krvni sud, operacija je bila uspešna – kazao je on. Dačić je istakao da je Jevremović heroj jer je uspeo da neutrališe teroristu. Govoreći o samoj akciji koja je sprovedena, ministar je naveo da je privedeno više lica, da je izvršen pretres i da su obavljeni razgovori sa više lica, posebno sa onima za koje se sumnja da se nalaze u grupi vehabija.

– Reč je o onima koji kao idole imaju ISIS, i mi ćemo svakako i dalje pratiti sve te aktivnosti – rekao je Dačić.

Ministar je naveo da je policija pokazala da država može u punoj meri da računa na njene kapacitete.

– Pokazalo se i ovom prilikom da je Žandarmerija dobro obučena i želim još jednom da se zahvalim i da istaknem ulogu koju je imao Jevremović, koji se odupreo teroristi i koji je u trenucima kad mu je život visio o koncu našao snage i pribranosti da likvidira teroristu – rekao je Dačić.

Posle ministra govorio je i Miloš Jevremović koji je u samoodbrani pucao na Žujovića, a terorista je preminuo od zadobijenih povreda. On je zahvalio na podršci svojim kolegama, Dačiću i predsedniku Aleksandru Vučiću što su došli da ga obiđu u trenucima koji su bili teški za njega i njegovu porodicu.

– Hvala svima na brizi. Hvala svima, predsedniku, ministru što su me obišli – rekao je Jevremović.

Žandarm, koji se oporavio od operacije, kazao je da se oseća dobro.

– Mislim da su kolege zadovoljne mojim postupanjem i ministar, nadam se, tako da idemo dalje i mogu da kažem da Srbija treba da bude ponosna na ljude kao što sam ja. Ne bih da se hvalim, ima još mnogo momaka koji su vredni i koji žele da Srbija bude bezbedna – kazao je on.

Manji nivo pretnje

Ivica Dačić je podsetio da je ukinut crveni nivo pretnje od terorističkog akta, koji je bio na snazi odmah nakon napada na Ambasadu Izraela.

– Prešli smo na žuti nivo, na umereni nivo, to podrazumeva pojačanu pozornost naših pripadnika u nekim mestima koja su bitna – objasnio je ministar Dačić.

1 COMMENT

  1. Браво за овог изузетног
    И храброг припадника Жандармерије
    Велико му хвала
    И одлично је да држава 🇷🇸
    То прати и награђује.
    Сјајно
    То је Србија коју сви желимо
    Сигурна и јака економски, са јаким јединицама и војске и полиције.
    БРАВО
    ПОНОСАН САМ НА МИЛОША
    И СВЕ ПРИПАДНИКЕ ВОЈСКЕ И ПОЛИЦИЈЕ
    ТАКО СЕ ЧУВА СРБИЈА
    ❤️🇷🇸

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here