Do zore u kolu, pa pravo na posao

0

 

Ako bi se birala neka zajednička, sažeta poruka sa svih proslava, bila bi to ona koja bi u jednom dahu obuhvatila mnogo toga. U njoj bi se obavezno spominjali zdravlje, sreća, razumevanje, više međusobnog poštovanja, češći odlasci u otadžbinu, pomoć onima koji to od nas očekuju, a mladima se poručivalo da se zaljubljuju, žene i udaju, da rađaju decu, ali i da završavaju škole i fakultete…

U klupskim prostorijama FK "Mladost" u Suru, gde je domaćin bio Nale Nasković, bila je "gužva u šesnaestercu", pa se tražila stolica više. Muzički sastav neobičnog imena – "Vetar čupa panjeve", napravio je pravi novogodišnji urnebes. Sve do jutra su zadržali veseli narod u kolu i pored toga što su mnogi morali da sa ove proslave – odu pravo na posao.

Ovo je bila najlepša proslava naše Nove godine, smatra pevač Radenko Stanišić, a njegov drugar Borko Savić kaže da nije slavio onu međunarodnu, pa je zato sada bio oran da "momački dočeka ovu našu pravoslavnu".
Kao što to uvek biva u restoranu "Altburg" u Regezdorfu, koji vodi Ranko Aćimović, gosti su tokom dočeka bili kao jedna familija i uz muzičare koji su stigli iz Srbije ostali sve do zore.

Skijanje "papreno"

 

– Pravoslavnu novu godinu dočekali smo u mondenskom zimskom centru Davos, u jednom od tamošnjih ekskluzivnih restorana za skijaše, gde je bilo samo nas šestoro pravoslavaca. Morali smo da objašnjavamo ostalim gostima zašto mi Srbi tek sad dočekujemo novo leto. Bilo je lepo te noći, ali papreno skupo – kazali su nam Predrag Galić i Mile Čekić.

– Ja bih slavio dolazak Nove godine svakog meseca, samo kad bi se na dočeku opet našla ekipa poput ove u Altburgu – tvrdio je Pero Ciganović.
Veselo je bilo i u nedavno otvorenom restoranu "Jura" u Arauu, gde je trpeza bila postavljena kao za izložbu, jer je kuvar Saša vredno pripremio i servirao mnoštvo specijaliteta naše nacionalne kuhinje.

– Eh, samo da nije bio radni dan posle dočeka u klubu "Elita", u Cirihu, čiji je vlasnik Duško Šukurma, produžili bismo ovo lepo druženje bar do podneva – rekoše Gordana i Goran Lazarević, a Vida i Marko obećaše da će napraviti reprizu te nezaboravne večeri.

Vidosav Malčić iz Ustera imao je goste i, kako reče, svi su porodično slavili i tako u veselju dočekali dolazak pravoslavne Nove godine. Deo provoda ponudila im je i satelitska TV sa programom iz otadžbine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here