Đoković: Pobede mi dižu samopouzdanje

0

"Bilo je neverovatno teško. Gael je bio nepredvidiv i vrlo dobro je udarao. Morao sam mnogo da se potrudim, jer sam izgubio poslednja četiri finala na turnirima iz Serije 1000. To mi se motalo po glavi, mislio sam o tome, što nije baš prijatan osećaj, a naročito se pojačao kada sam video da Gael polako ulazi u ritam. Velika podrška publike još je motivisala Monfisa i davala mu energiju kako se meč približavao kraju. Borio sam se protiv njega i pritiska publike i nekako sam pokušavao da sačuvam nerve, pa je zbog toga je ova pobeda još veća. Na kraju meča izbacio sam iz sebe sve emocije i bio srećan", rekao je Đoković.

 

Pobeda protiv Federera u rodnom Bazelu, kao i trijumf nad Monfisom na turniru Parizu, uticaće da Novak sa mnogo više samopouzdanja nastupi na završnom turniru sezone u Londonu.

 

"Vrlo sam zadovoljan svojim igrama u prethodnih 4-5 nedelja, savladao sam prvu dvojicu na ATP listi. Ovo je prvi ili možda drugi put u karijeri da sam osvojio dva uzastopna trofeja i to me dodatno motiviše da sličan podvig ponovim i u budućnosti. Sa mnogo samopouzdanja odlazim na Masters u London, a jedino je pitanje hoću li fizički izdržati i stići da sakupim energiju do tog turnira", izjavio je Đoković.

 

Bez obzira na odlične igre i pobede protiv Federera i Nadala, srpski teniser je istakao da se još uvek ne oseća kao najbolji teniser sveta.

 

"Igram odlično i ove pobede mi daju mnogo samopouzdanja. Ne osećam se kao najbolji teniser sveta, iz prostog razloga što još nisam broj jedan", zaključio je Novak.

 

Treći reket sveta će od 22. do 29. novembra igrati na završnom mastersu u Londonu, gde brani titulu osvojenu prošle godine u Šangaju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here