Đilas negira optužbe DSS-a

0

Đilas je novinarima u Centru "Sava", gde je održana sednica Glavnog odbora Demokratske stranke, rekao da je od prvog dana na funkciji gradonačelnika insistirao na transparentnosti u trošenju državnog novca i principu da svako ko nezakonito troši taj novac ne može da bude na funkciji u Beogradu.

 

To je za posledicu imalo niz smena i ostavki sa važnih funkcija u gradskoj upravi i gradskim preduzećima, kazao je on, dodajući da su "neki ljudi otišli i u zatvor".

 

"Zgradu ‘Ineksa’ smo kupili po tri puta nižoj ceni i izgleda da to nekome smeta", rekao je gradonačelnik i dodao da je to urađeno radi poboljšanja efikasnosti rada gradske uprave.

 

Đilas je istakao da će grad sa tužilaštvom maksimalno sarađivati i dodao da od tužilaštva očekuje da sa gradom sarađuje kada su u pitanju krivične prijave protiv onih koji su oštetili gradski ili opštinske budžete.

 

Gradski odbor DSS-a je podneo krivičnu prijavu protiv Đilasa zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i prekoračio granice službenog ovlašćenja u vezi sa kupovinom poslovne zgrade "Ineks – Intereksporta".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here