Đilas: Nećemo još zatvarati obdaništa

0

Đilas je, na sednici Gradskog štaba civilne zaštite, kazao da su jučerašnjim rebalansom gradskog budžeta odvojena dodatna sredstva za kupovinu respiratora i svega onog što će biti potrebno u hitnim slučajevima.

 

"Za sada nema potrebe da se zatvaraju obdaništa u Beogradu i u njima će samo biti pojačane higijenske mere u cilju prevencije", rekao je Đilas, ukazujući da bi zatvaranjem svih vrtića veliki broj roditelja imao probleme, jer ne bi imao kome da ostavi decu na čuvanje.

 

On je kazao da su u nekim javnim komunalnim preduzećima napravljeni spiskovi ljudi koji su u penziji, a koji bi bili pozvani da rade u slučaju da oboli veliki broj zaposlenih.

 

"Važno je da preduzeća poput "Imleka", PKB i Pekarske industrije budu spremna za rad u težim okolnostima", kazao je Đilas.

 

Navodeći da će predložiti Gradskom saobraćajnom preduzeću da poveća broj
autobusa kako bi se smanjile gužve i direktni kontakti između ljudi, Đilas je ocenio da će ove mere "koštati gradski budžet, ali da je svaka mera opravdana".

 

Đilas je rekao da je dobro što su uvedena dežurstava u domovima zdravlja i dodao da će njihov rad, ukoliko zatreba, biti finansiran iz gradskog budžeta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here