Đakovica zabranjen grad za Srbe

0

Dalibor Jevtić u zapaljenoj srpskoj kući kod Kline
 

Ministar je danas u Lapljem Selu uručio pomoć u građevinskom materijalu porodici Jović, i ponovo osudio rušenje kuća u Đakovici.

 

"Ono što se juče desilo (u Đakovici) je ne samo rušenje pet srpskih kuća, već rušenje svega onoga što radimo. Rušenje kuća je nedopustiv čin. Mi se kao institucija trudimo da nešto gradimo, a sa druge strane postoje institucije koje nešto ruše. Simbol rušenja pet srpskih kuća u Đakovici je simbol rušenja procesa povratka", naveo je Jevtić.

 

Dodaje se da će se Jevtić do kraja nedelje sastati sa predstavnicima Udruženja raseljenih iz Đakovice, kao i da veruje da će se sastati sa predstavnicima lokalnih vlasti u tom gradu da bi se na drugačiji način pristupilo postojećem problemu.

 

"Problem koji imamo je taj što je Đakovica i dalje zabranjen grad za Srbe. Ne samo da se vrate, nego da grad posete, da posete groblja i crkvu za verske praznike, što je u vremenu u kome živimo nedopustivo", naveo je Jevtić.

 

Ministar je osudio i krađu krave jednoj porodici u selu Blagač.

 

"Za sva ova dešavanja očekujem istu reakciju, kao kada su se desili incidenti u Vojvodini, kada su srpske vlasti u kratkom periodu uhapsile počinioce koji su napali Albance koji tamo žive", naveo je Jevtić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here