Đaka nikad dosta

0

Učenici u horu sa profesorkom Milicom Krstić
 

Oko 250 gostiju, roditelja i budućih učenika Srpske dopunske škole s velikim interesovanjem pratilo je bogat program, koji je zajedno sa svojom nastavnicom pripremilo 40 učenika Srpske dopunske škole.
 

"Izuzetno sam zadovoljna odzivom učenika u Afoltern am Albisu. U odnosu na broj stanovnika u ovom gradiću, Srpsku škola pohađa ubedljivo najveći broj učenika. Za to je zaslužan, između ostalog, i izuzetno aktivan Školski odbor, na čelu sa predsednicom Jelenom Perić", kaže za "Vesti" profesorka Krstić.

 

Domaćini

Ovogodišnji domaćini slave bili su članovi porodice Todorović, a sečenje slavskog kolača uz "Oče naš" i duhovne poruke, obavio je jerej Dragan Đukić iz Lugana.

Ona ističe da učenika nikad nije dosta, pa bi volela da u skorije vreme proširi rad sa dve grupe, koliko ih sada ima, na tri.
 

Učenici su jedva dočekali da pokažu koliko je svako od njih dobro naučio svoju ulogu, sa željom da budu pravi sledbenici našeg prvog prosvetitelja svetog Save. Čar programu dale su i kompozicije koje su izvele Milica i Danica Milinčić. Zvuci stare srpske narodne pesme, koje su ove dve nadarene učenice otpevale i odsvirale na sintisajzeru i fruli, podsetila je prisutne na zavičaj i srpske korene.

 

One su svojim anđeoskim glasovima otpevala poznatu pesmu "Šta je sreća" i tako nagovestile da se i među ovdašnjom srpskom decom kriju buduće muzičke zvezde.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here