Direktor uzeo odmor, a ide u zatvor!

0

 Umesto na odmor, direktor će u zatvor zbog prebijanja inspektorke
 

Ilić je osuđen zato što je inspektorku Miladiju Maksimović u njenoj kancelariji vukao za nos i udarao po glavi, a priveden je pošto se nije odazvao pozivu za odsluženje kazne. Istovremeno, u Turističkoj organizaciji Kuršumlije je za B92 potvrđeno da će mu vreme koje provodi u pritvoru biti evidentiran kao tridesetodnevni odmor.

 

Direktora turističke organizacije iz Kuršumlije Slavka Ilića komunalnoj policiji je prijavio komšija navodeći da mu smeta njegov pas.

 

Tom prilikom inspektorka Miladija Maksimović je navela da je pas držan u propisanim uslovima, ali da je smešten uz ogradu. Ona je tada naložila Iliću da u svom dvorištu premesti psa 10 metara od komšijine ograde. Ali Ilića je to naljutilo i odmah je došao kod nje u opštinsku kancelariju.

 

"On je uleteo u kancelariju, prišao mom stolu, vikao, i mene uhvatio za nos. Ja sam pokušala da mu objasnim da je po opštinskim odlukama da je to rešenje zakonito. On je mene udario rukom po glavi, ja sam se uplašila i tresla“, kaže Maksimovićeva.

 

Nakon toga usledila je tužba od Opštinskog javnog tužilaštva. Najpre je Opštinski sud u Kuršumliji doneo presudu po kojoj se Ilić osuđuje na 150 dana, uslovno na tri meseca. Kao olakšavajuća okolnost, ovaj sud uzima to što je Ilić, koji je tada bio odbornik u Skupštini optšini, u međuvremenu postavljen za vršioca dužnosti turističke organizacije.

 

Međutim na osnovu žalbe Javnog tužioca, Okružni sud u Prokuplju preinačio je presudu i Ilića osudio na 30 dana efektivnog zatvora zbog krivičnog dela napad na službeno lice.

 

Zamenik predsednika opštine Kuršumlija Dejan Milošević potvrdio je da je turistička agencija donela rešenje za odmor direktkoru Iliću.

 

"Direktor je uzeo odmor, on ima pravo na to, njemu sleduje, gde je otputovao ja stvarno ne znam, ja sam bio odsutan dva dana“, kaže Milošević.

 

Ilić je juče priveden zato što se nije odazvao na služenje kazne, a odmor će provesti u okružnom zatvoru u Prokuplju, nakon čega će se vrati na mesto direktora turističke organizacije. Komunalna inspektorka Miladija Maksimović protiv njega je podnela i privatnu tužbu i zatražila odštetu.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here