Tanjug

Bivši predsednik Privredne komore Kosova Safet Grdžaliju, komentarišući sastanak glavnih pregovarača Prištine i Beograda Besnika Bisljimija i Petra Petkovića u Briselu, rekao je da Kosovo svakim danom sve više gubi, kako u ekonomskom, tako i u političkom smislu, ali i u odnosu sa Evropskom unijom.

– Mora se shvatiti da se ovaj dijalog pretvorio u maratonski dijalog, Kosovo gubi svakim danom sve više, bilo u ekonomskom, političkom aspektu, ali i u evropskoj perspektivi kroz pogoršanje imidža – rekao je Grdžaliju.

Dodao je da će to vremenom koštati Kosovo i da će ta situacija biti dobra za Srbiju.

– Što se ovaj dijalog više bude odugovlačio, Srbija će jačati, uzimajući u obzir geopolitičke i geostrateške tokove koji se dešavaju u tom pravcu, samu činjenicu da je upozorena da do februarskih izbora na Kosovu neće biti rešenja. To je zaista vremenska dimenzija, trošak koji će koštati Kosovo. S druge strane, sve se ne završava samo izborima – biće pregovora o koalicijama, platformama i partnerstvu – kazao je.

Grdžaliju navodi da će najvišu cenu platiti Kosovo jer je već oštećeno u ekonomskom i političkom aspektu.

– Najveći problem je politizacija svake pore kosovskog društva i najveći trošak će biti plaćen u ekonomskom aspektu, a najskuplju cenu plaćaće građani i lokalna poslovna zajednica. Nemoguće je očekivati strane investicije u ovom periodu, pogotovo sa evropskim merama ili sankcijama – zaključio je Grdžaliju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here