EPA-EFE
Novak Đoković

Novak Đoković je u trećem kolu US opena. U srpskom derbiju je bio bolji od Lasla Đerea, koji je predao pri rezultatu 6:4, 6:4, 2:0 za Novaka. Naredni rival mu je Australijanac Popirin.

Novak je ovim trijumfom stigao do 90. pobede u Njujorku i jedini je u istoriji koji ima 90 i više trijumfa na svim grend slem turnirima.

Meč je u prva dva seta bio potpuno u egalu do samog kraja. Đoković se mučio sa servisom i to se značajno osetilo u igri.

U prvom setu obojica igrača su propuštali brejk lopte. Do desetog gema po četiri na obe strane. A onda je u desetom gemu, Novak stigao do 0:40 i realizovao je prvu set loptu za 1:0. Ovaj deo igre je trajao više od sat vremena.

Na pauzi je Đoković zatražio pomoć fizioterapeuta zbog bola u donjem delu stomaka. To je kratko trajalo i bez medicinskog tajm-auta meč je nastavljen.

I drugi deo je počeo sa propuštenim brejk loptama. Prvo dve Đere pa jednu Novak. U trećem gemu Laslo prvi put oduzima servis Novaku i dolazi do 2:1. U tim trenucima Đere je bio bolji igrač. Poveo je 4:2 i imao 15:40 za 5:2. Novak se izvukao u toj situaciji, smanjio na 4:3 i uspeo da ostane u setu.

Osmi gem je možda bio u presudan. Đere je prilikom vraćanja jedne lopte napravio nezgodan pokret i osetio bol u donjem delu stomaka. Novak je iskoristio drugu brejk loptu i potpuno se vratio u meč.

Posle devetog gema Đere je zatražio pomoć fizioterapeuta. Vratio se, ali je izgubio naredni gem, samim tim i set. Novak je otišao na 2:0.

Videlo se na početku trećeg dela igre da se momak iz Sente slabije kreće, Kada ga je Novak brejknuo i poveo 2:0, odlučio je da preda. Novak se posle toga obratio navijačima na Ešu.

Za mesto u osmini finala, Đoković će igrati protiv Alekseja Popirina, koji se nalazi u odličnoj formi. Osvojio je turnir u Montrealu, a lagano je prošao kroz prva dva kola.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here