Deca u Švehatu dobila po dva paketića

0

Tradicija: Jedan od ranijih Svetosavskih balova
 

Na ovogodišnjoj podeli poklona gostovala je u grupa bečkih poeta, koji su najmlađe zabavljali pesmama, pričama i skečevima o Deda Mrazu i prazničnim dogodovštinama.
 

 

Svetosavski bal 23. januara u Kornerhali

Prvo okupljanje, koje će organizovati u 2010. godini je Svetosavski bal, koji će biti održan u u subotu 23. januara u Kornerhali u Beču uz orkestar " Veseljaci" iz Jabukovca, kod Negotina.
Bal će pratiti i kulturni program, kao i izbor lepotice bala uz sve običaje koji prate obeležavanje, velikog praznika Svetog Save.

I mališani su se pridružili svojim gostima, te je svako od njih imao priliku da se predstavi nekom pesmicom ili izrekom o Deda Mrazu.
 

Ulogu glavnog aktera Deda Mraza ove godine preuzeo je Momir Milošević iz Beča, koji se potrudio da uz šaljive doskočice mališanima uruči novogodišnje paketiće.
 

"Jedinstvo" je za ovo veče obezbedilo stotinak paketića sa slatkišima. Tridesetak mališana najrazličitijih uzrasta od jedne do 12 godina obradovalo se najrazličitijim đakonijama koje su se našle u paketićima. Budući da je paketića bilo na pretek, uprava je odlučila da svoje najmlađe goste obraduje dvostrukim poklonima, te je svako od njih poneo po dva.
 

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 28. 12.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here