Danijel najmarljiviji sindikalac

0

Razumevanje: U prezentaciji DAnijelovog projekta su učestvovali i brojni gosti
 

Generacija koje je ovog puta završila školovanje ostaće upamćena po Danijelu Radiću, našem zemljaku koji je predsednik sindikalne organizacije u firmi Gebauer & Griller
u Lincu. On je bio najbolje ocenjen kandidat od 15 onih koji su diplomirali u ovom roku.
Za projekat pod nazivom Marljivost i humanost (Betriebsamkeit & Menschlichkeit) posebno mu je čestitao predsednik Radničke komore Gronje Austrije Johan Kulauer, koji je lično prisustvovao ceremoniji dodele diploma.

– Projekat koji sam radio tokom godine ticao se komunikacije među radnicima u mojoj firmi. Bilo je prilično naporno jer smo imali predavanja svaki dan, a valjalo je osim toga razraditi sve detalje i napraviti projekat koji će imati kvalitet. Sudeći po oceni komisije, uspeo sam da u potpunosti ostvarim ideju. Mnogo mi je pomogla porodica kojoj sam neizmerno zahvalan, ali i kolege u firmi – bio je veseo Danijel posle prezentacije svog projekta u punoj sali Jegermajerhofa. Bila je tu i njegova porodica koja mu je još jednom dala bezrezervnu podršku.

 

Danijel Radić i Johan Kulauer
 

Petočlana komisija posle pregledanog rada nije imala nijednu primedbu. Danijel ih je i na usmenom ispitu uverio da je bez premca:

– Bilo je ukupno pet članova komisije i nijedan nije imao bilo kakvu primedbu niti za moj pismeni niti usmeni rad. Bio je tu zastupnik sindikata koji me je preporučio za školovanje, Stefan Gugenberger, inače sekretar u mojoj firmi. Direktor škole Gerald Lorenc, upravnik objekta Jegermajerhof, Gerhard Stetner Hofer, doktor Doris Froman, ugledni profesor i predstavnik sindikata Gornje Austrije Valter Haberl – ističe Radić.

I na samom predstavljanju projekata u sali Jegermajerhof Danijelov projekat je najbolje prihvaćen. Uostalom "naterao" je brojne goste da učestvuju u prezentaciji, tako što ih je zamolio da pokretanjem ruku pokažu da je komunikacija, odnosno razumevanje među ljudima, moguće i bez reči. Samo je potrebna, kako je rekao, volja.

Sa završenom školom naš zemljak sada ima mogućnost da nastavi posao u Upravnom odboru Sindikata pokrajine Gornja Austrija.
 

Izložba i knjiga

U okviru projekta, koji je proteklih godinu dana radio, Danijel Radić je organizovao i samostalnu izložbu, čiji deo je predstavio kada je branio svoj diplomski rad. Radi se o izložbi fotografija koje je marljivo skupljao i pronašao još iz doba kada je firma u kojoj radi osnovana krajem 50-ih godina prošlog veka. Kompletnu izložbu inače je predstavio u prostorijama firme. Uz to Danijel planira i da napiše knjigu na temu kojom se bavio u projektu koji je uspešno odbranio.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here