Damjanac: Mlad sam za skupštinu dijaspore!

0

Na pitanje, "zašto se i sam nije kandidovao za Skupštinu dijaspore", kaže da je on samo povremeno na sastancima, a od oca Miloša, koji je 40 godina aktivista u našim klubovima, naučio da sa tako "skromnim" angažmanom još nije spreman za tako odgovornu dužnost.

 

Đorđije Damjanac glasa u Dibendorfu

– Mislim da se dosta ako ne i posve zakasnilo kada je u pitanju angažovanje mladih u društvima i asocijacijama, posebno "krovnoj" kakva je SKS jer to iziskuje mnogo vremena, ali i novca – objašnjava Damjanac.

On dodaje kako je mladima teže da se naviknu na davanje sopstvenog novca za ove aktivnosti jer su odrastali u sredini gde se svoj novac ne troši tako jednostavno za "društvene svrhe".

– Dobro je što je "slika", u odnosu na prethodne godine, drugačija u životu naših klubova, posebno folklornih i sportskih, te da su uglavnom mladi nosioci svih aktivnosti. Ali, ipak utisak je da bi bez "starih" sve to stalo i ugasilo se, jer su oni i dalje glavni koordinatori celokupnog rada.

 

Traže objašnjenja

– Po meni, našoj mladeži u Švajcarskoj trebalo bi bolje pojasniti svrhu Skupštine dijaspore, i šta bi oni svojim činjenjem mogli doprineti da i njima, ali i matici iz koje potiču bude bolje – kaže Đorđije Damjanac.

– Glasanje kojem sam prisustvovao organizovano je na demokratski način i žao mi je što nije bilo više mojih vršnjaka koji će to videti – zapazio je Đorđije Damjanac.

Njemu, međutim, nije jasno kako su ova tri kandidata izabrana, a da se pre toga nije raspravljalo o tome ko će finansirati njihova putovanje i smeštaj u Beogradu tokom zasedanja Skupštine dijaspore.

– To je nama mladima problem jer jednostavno nemamo novaca za te troškove iz vlastitog džepa – zaključuje Miloš.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here