Daleko smo od cilja

0

Još dve pobede dele Crvenu zvezdu od šampionske titule koju čeka još od proleća 2007. godine, kada je poslednji put najvredniji pehar u domaćem fudbalu završio na "Marakani".
Crveno-beli su se oporavili posle poraza od Partizana u Humskoj (1:2), kojim je prekinut njihov niz od 15 trijumfa, pošto su savladali Rad u 27. kolu Super lige – 2:0.
– Svi znamo da je titula najveći motiv, pa sam dosta pričao sa igračima tokom prošle nedelje. Shvatili su u kakvoj situaciji se nalazimo, digli su se posle poraza i izborili su dragocenu pobedu. Utakmica je bila čvrsta, agresivna i vođena je velika borba na svakom delu terena. Ipak, naglašavam, koliko god da izgleda da je blizu, da smo još daleko od cilja. Daleko je kraj prvenstva. Narednog vikenda imamo teško gostovanje u Užicu ekipi Slobode – rekao je trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović.
Fudbalerima ovog kluba je protiv "građevinara" dosuđen 12. jedanaesterac ove sezone, računajući sva tri takmičenja u kojima su učestvovali, a uspešno su ga realizovali tek peti put. Posle brojnih promašaja, od kojih su najsvežija dva iz poslednjeg "večitog derbija", odgovornost u subotu je preuzeo kapiten Nenad Milijaš, koji je zaigrao i pored povrede stopala i temperature koja ga je mučila tokom prošle nedelje.
– Nisam razmišljao previše i nisam osećao pritisak, samo sam želeo da zatresem mrežu. Uspeo sam u tome, zadovoljan sam, ali naglašavam da je u ovom trenutku najmanje bitno ko je strelac. Posle velikog emotivnog i fizičkog pražnjenja u derbiju uspeli smo da se podignemo i upišemo vredna tri boda. Svesni smo toga koliko smo blizu titule. Držimo sudbinu u svojim rukama i učinićemo sve da ostanemo na tronu do kraja sezone. Nema euforije, nema slavlja sve dok i teoretski ne osiguramo prvo mesto – istakao je Milijaš.
 

Mrđina golgeterska serija
Najbolji strelac šampionata Srbije Dragan Mrđa u subotu je 18. put zatresao mrežu u borbi za bodove ove sezone.
– Ušli smo u utakmicu rešeni da ranim golom olakšamo sebi put do nova tri boda. Pre pogotka smo imali dosta prilika i uvukla se mala doza nervoze u nas. Srećom, na odmor smo otišli sa prednošću i odmah na početku drugog poluvremena smo rešili pitanje pobednika. Milijaš je već na nekoliko utakmica centrirao jako i precizno na prvu stativu i u skladu sa tim sam se i postavio. Nije bilo nikakvog specijalnog dogovora. Ne opterećujem se golovima, prvi cilj je titula. Sledi duel u Užicu, koji je najvažniji u sezoni – zaključio je Mrđa.

 

UEFA još "muči" Zvezdu
Specijalna komisija UEFA zadužena za finansijski fer-plej oglasila se u subotu saopštenjem u kome se navodi da je 67 od 76 klubova koji su bili pod lupom oslobođeno optužbi. Nažalost, među devet kolektiva protiv kojih je postupak i dalje u toku je i Crvena zvezda.
Kako piše "Sportski žurnal" delegacija najtrofejnijeg srpskog kluba sprema se za put u Nion, gde će pred pomenutom komisijom izneti plan i program kako regulisati dugovanja, posle čega bi konačna odluka trebalo da bude donesena. Na "Marakani" se svi nadaju novčanoj sankciji i dozvoli da igraju u kvalifikacijama za Ligu šampiona ili Ligu Evrope od jula, ali da li će tako i biti i dalje je nejasno.

 

KO S KIM DO KRAJA
C. zvezda (65) Partizan (62)
————————————-
– Sloboda (g) – Voždovac (d)
– OFK Beograd (d) – Spartak (g)
– Vojvodina (g) – Čukarički (d)

Neka golman šutira penal
Dok je trajala neizvesnost ko će šutirati penal, sa severne tribine se čulo:
– Bajko, Bajko, Bajko!
Navijači su želeli ga golman Crvene zvezde Boban Bajković preuzme odgovornost i prekine crnu seriju penaldžija. Čuvar mreže je čak krenuo ka protivničkom golu, ali loptu je uzeo kapiten Milijaš i sigurno izveo najstrožu kaznu.

"Rat" bakljama
Huligani Crvene zvezde i Rada više puta su tokom utakmice koristili baklje, a zbog gustog dima je ostalim pravim navijačima bilo uskraćeno da normalnu gledaju utakmicu.
U jednom trenutku ratoborni huligani dva kluba su se međusobno gađali bakljama, ali srećom niko nije stradao.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here