Dačić: Ulazak u EU nema alternativu

0

Hvala Rumuniji na pomoći: Ivica Dačić i Viktor Ponta
 

Ističući da glavni spoljnopolitički prioritet Srbije ostaje članstvo u EU, Dačić je ukazao da je Beograd "svestan da je pred njim dug i složen proces koji nema političku i ekonomsku alternativu", saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

 

"Jednostavno, Srbija je evropska zemlja koja svoju budućnost vidi u EU", rekao je Dačić i dodao da je "veoma važna uloga država učesnica (PSJIE) koje su već članice EU, jer one mogu dati značajan doprinos procesu približavanja i priključenja ostalih država regiona Evropskoj uniji".

 

Šef srpske diplomatije je naglasio da je Srbija "dosledno i snažno opredeljena za razvoj regionalne saradnje, koja je jedan od njenih spoljnopolitičkih prioriteta".

 

"Prema našem mišljenju, regionalna saradnja, orijentisana ka konkretnim projektima, predstavlja najbolji put za ostvarivanje naših ekonomskih i političkih prioriteta", naveo je Dačić, koji se sastao i sa šefom rumunske diplomatije Viktorom Pontom.

 

On je, takođe, zahvalio Rumuniji, kao predsedavajućem PSJIE, na nedavnom apelu za upućivanje pomoći područjima Srbije pogođenim katastrofalnim majskim poplavama, kao i svim zemljama regiona koje su joj pomogle u savladavanju teškoća sa kojima su se suočili građani Srbije.

 

Rumunija će palicu predsedavajućeg PSJIE predati Albaniji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here