Tanjug
Ivica Dačić

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ocenio je za RTS da se Srbija ne sme pridružiti raznim osudama i sankcijama Rusiji, jer zemlje koje traže to od Srbije nisu pomogle 1999. godine kada je Srbija bombardovana.

– Jel’ smo mi (Srbija) energetska sila, pa da sve zavisi od toga kako ćemo mi da se izjasnimo. Moramo da gledamo svoje interese. Dosta smo mi ginuli za druge. Sačuvajmo odnose sa EU i sa Rusijom i Kinom, jer nas niko neće braniti ako oni (Rusija i Kina) prestanu da nas brane – rekao je Dačić za RTS.

On je naveo da se kriza u Ukrajini dogodila jer Zapad nije poštovao dogovor da NATO ne ide na istok.

– Moramo balansirati, i ukrajinski i ruski narod će platiti veliku cenu. Apelujemo na mir – kazao je Dačić.

8 COMMENTS

  1. Bravo Dačiču tisi legenda samo tako i treba pokaži im zube ovima iz EU i USA to zaslužuju Srbija je Vojna Sila a tisi isto skoro ko Putin sječamose jako dobro Ruske podrške našoj zemlji 1999 god za vreme bombardovanja Rusija svaka im čast jako su nas podržili u svakom smislu jer da nije bilo njih ovi sigurno bi nas Bombardovali al nisu smeli zbog Rusije.

    • @Samo ostro, imaš ti neki problem sa frustracijama zbog šamara američkim psihopatama ? Bilo je krajnje vreme da se neko suprotstavi američkim siledžijama, koji su bombardovali Srbiju, izvršili agresiju na Irak, na Libiju, na Avganistan, na Siriju, izveli puč na Majdanu i zapretili Rusiji . Sada su zbrisali, a naivne Ukrajince, marionete koje su gurnuli u rat, ostavili da budu žrtve američke politike. Gde su oni holivudski junaci , “kapetan Amerika”, “Rambo” i ostali da stanu Rusima na crtu ? Tebi još uvek ne dopire do mozga koliko su Amerikanci odgovorni za sva zla koje su drugima napravili. Sada je na delu “tražili ste, dobili ste” .

  2. Ma kakve sankcije. Najpre sankcije NATO članicama zbog agresije na Srbiju. Ako toga nema, nema ni za Rusiju.

  3. Тако је.Па нечемо ваљда да се повинујемо фашистиа који су нас напали и одузимају Косово.Нисмо ми Индијанци.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here