Kosovo online

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas povodom Dana policije i slave MUP-a da je policija tu da čuva red, mir i bezbednost građana i da narod treba da je oseća svojom.

Dačić je istakao je da je policija temelj društva i ono što donosi prednost u pobedi dobra nad zlom.

– Zato je važno da policija bude osposobljena i opremljena i u tom pogledu mogu da kažem da smo postigli značajne rezultate kada je reč o opremanju – rekao je Dačić za RTS.

Prema njegovim rečima, MUP-u je potrebno više polaznika policijskog obrazovanja, više policajaca, potrebna joj je veća podrška građana jer “policija i radi ono što je u interesu građana – održava red i mir, bori se protiv kriminala, brine o bezbednosti saobraćaja, granicama, a tu su i vatrogasci-spasioci”.

Dačić je pozvao sve građane da danas sa pripadnicima MUP obeleže Dan policije i slavu MUP-a, Duhove.

Istakao je da su se tradicionalno sposobnosti posebnih jedinica policije prikazivale na Makišu, zbog čega je on doneo odluku da se tamo svečanost i vrati.

– Prikaz sposobnosti policijskih jedinica je i porodični događaj. Pozivamo ljude da dođu s decom da vide šta imamo od tehnike, ljudstva, uniformi, s ciljem da policiju približimo građanima – rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima zbog toga je važno da ovakvih skupova bude što više, da ljudi policiju osećaju svojom i da se osećaju sigurno.

Dačić je najavio da će sagledati da li su i koji su sektori policije u prethodnom periodu bili zapostavljeni i šta može unutar samog MUP da se učini kako bi svi bili ravnomerno zastupljeni u povećanju plata i poboljšanju standarda. On je rekao da će u narednom periodu biti raspisan konkurs za funkciju direktora policije koga će na predlog ministra izabrati vlada Srbije.

4 COMMENTS

  1. NIŠTA RUSOFILI BLEBETANJEM NEĆETE PROMENITI!!!SRBIJA JE U EVROPI U EU MEĐU SVOJIMA!!!
    ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA, SRBIJA I UKRAJINA U EU!
    ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
    MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ..EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

  2. Građani osječače svojom Policiju..!! Tek kad počistite Ološ i Bagru iz Komande i ostalih odelenja Policije novim i mladim policajcima od Saobračajke pa sve do Kriminalistike jer trenutna ,Policija jeste zagađena do kosti.Hvala

  3. Dacicu,jel to ona ,,narodna,,policija sto se parkira kabadahijski.Jel to ona policija sto hapsi a apelacioni oslobadja (zbog gresaka u proceduri)a posle od para poreskih obveznika se placaju ,,odstete ,,Druze Dacicu,gde ti zivis,jel u Srbiji.

  4. Zna on vrlo dobro gde zivi: u svojoj Srbiji, cuva ga njegova policija i pazi i njega i njegovog sefa dok kradu drzavu i narod. Njima nista ne fali. Sve imaju sto obicni, narodni Srbim samo moze da sanja.
    Kako da tvoju policiju osecamo svojom? Tebe brani i cuva, a nas apsi, tuce i kaznjava.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here