Dačić: Ministri, ovo vam je životna uloga!

0

 

Ivica Dačić smatra da je potrebna rekontrukcija vlade

 

 

"Siguran sam da je rekonstrukcija vlade potrebna, ali ne želim da ocenjujem druge", rekao je Dačić na konferenciji za novinare u sedištu SPS komentarišući kritike predsednika Srbije Borisa Tadića koje je on u sredu izneo na rad ministara.

Predsednik Tadić je u sredu tokom posete Prokuplju izjavio da pojedini ministri u Vladi Srbije, predsednici opština i nezavisnih agencija ne rade dobro svoj posao i poručio da će to morati da se menja.

Dačić, koji je prvi potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova, kazao je da se u Vladi nije razgovaralo o uvođenju novih partnera, a ukoliko neko od ministara treba da bude promenjen to će svakako biti dogovor.

"Tu nema svađe. Tadićevu ocenu shvatam kao dobronamernu kritiku i svakom ministru treba da se kaže šta treba da poboljša u svom radu", rekao je Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova zaključio je da je zadovoljan radom ministara iz SPS, ali da svi zajedno mogu bolje.

 

Ljajić: Bilo bi dobro da Vlada Srbije bude smanjena

 

Ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić izjavio je da bi bilo dobro da Vlada Srbije bude smanjena, da bi o tome trebalo da bude postignut dogovor u vladajućoj koaliciji, i dodao da se ne oseća prozvanim posle izjave predsednika Srbije Borisa Tadića o radu pojedinih ministara.
"Nisam se prepoznao u izjavi predsednika Tadića iz prostog razloga što niti znam bolje, niti mogu više", rekao je Ljajić novinarima u parlamentu i dodao da ne zna da li će doći do rekonstrukcije vlade, ali da bi bilo dobro da do toga dođe, kako bi ona bila efikasnija.

 

Tadić: Ministri da se disciplinuju

 

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je izveštaj Državne revizorske institucije za 2008. pokazao da je bilo "prekomernog trošenja u oblastima koje su sasvim izlišne" i istakao da ministre mora odlikovati finansijska i građanska disciplina.

"Svaka državna institucija mora da poštuje zakon i pravo. Bahato ponašanje je veoma opasno zbog okolnosti u kojima se nalazi Srbija", rekao je Tadić posle susreta sa predsednikom Slovačke Ivanom Gašparovičem.

Tadić je poručio da će Vlada Srbije u narednom periodu u skladu sa zakonom analizirati nalaze revizora i utvrditi da li je u radu ministarstava bilo samo nepravilnosti ili je bilo i kršenja zakona.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here